Att vara gravid är ingen dans på rosor ❤️🤣

Jag vaknade innan väckarklockan ringde imorse.. En hel timme innan men det var skönt då slapp jag stressa. Skulle infinna mig på Danderyds sjukhus vid 11.30 för att träffa min diabetes läkare, vi såg över hur mina värden legat nu när vi bytt behandling. Trots att det låg högt de 3 första dagarna så fick jag beröm, att jag fortfarande väljer att gå ut och gå och för att jag ändrat med frukosten.. Är verkligen förbluffad över hur väl de tar hand om mig på Danderyds sjukhus.. Givetvis kan jag tycka det är påfrestande att åka dit flera dagar i veckan, men det är så värt det så allt blir bra.

Jag var även där igår kväll vid 20.00 på kvällen för att dubbelkolla grabbens blodflöde.. Det var lite läskigt att kliva in på förlossningen faktiskt, men jag såg det som mental träning inför vad som komma skall. Allt såg betydligt bättre ut än förra veckan och fostervatten mängden är inte lika stor som innan, vilket är ett stort plus.. Allt hänger tydligen på mina blodsocker värden.. Det är lustigt hur kroppen fungerar egentligen 🙂
Känner mig inte lika rädd och stressad längre och jag har fått order om att leva på dom vanligt men inte stressa.

Hursomhelst.. Efter dagens möte på Danderyds sjukhus så hade jag 3 timmar att slå ihjäl innan jag skulle vara på psykiatrin. Så jag åkte till Täby centrum och åt lite lunch på The public..

Det var riktigt gott med kyckling, bulgur sallad, potatis och sås.. Det slank ner utan större problem 😉

Allt gick bra på psykiatrin och det kändes skönt att få träffa min kontakt där innan hon går på semester.. Självklart så var fokuset på allt kring min graviditet men det hade jag ingenting emot alls.. Ja vi diskuterade min ångest också för den kommer och går. Fick goda råd och gick därifrån lättad men riktigt trött.. Att vara igång på det här viset tar verkligen mer än vad det brukar.. Som fnulan skrev i mitt kommentarsfältet.. Att vara gravid är ingen dans på rosor ❤️

Hur har eran dag varit?

23 reaktioner till “Att vara gravid är ingen dans på rosor ❤️🤣”

 1. Åh va skönt att det ser bättre ut med bebis!
  Ska du dit snart igen? Jag tänker att de måste väl följa upp och se så han fortsätter att växa osv.?

  Här har jag tagit det lungt, tvättat lite och så bara 🙂

  Kram kram

 2. Skönt att vakna så tidigt och inte behöva stressa. Vad skönt att det såg bättre ut med både blodsockervärden och fostervattenmängden. Minns också allra första gången jag klev in på förlossningen. Precis som du tyckte jag också att det var lite läskigt.

 3. Så skönt att du blir så väl omhändertagen på sjukhuset, och att dina värden är bättre. Det verkar vara en minutiös uppföljning, och det låter betryggande. <3

 4. Skönt att få morna sig på morgonen, jag gör alltid samma haha
  Så bra att de ser bra ut för dig och lillen <3
  Så god mat du får där med, inte alltid man får de på sjukhus hahaha

  1. Ja fast detta är ju inte på sjukhuset, det är på en restaurang i Täby centrum. Så jag tror du missade lite text.

 5. Så fint ändå att det gick så bra där på mötet. Det där med att besöka förlossningen innan är verkligen jättebra. Jag var också en högriskare när jag väntade sonen så besökte förlossningen flera gånger, fördelen var att när jag födde kände jag mig så trygg med personalen och lokalerna. Det är faktiskt en av de viktigaste sakerna när man föder tryggheten.

  Anledningen till att förlossningar avstannar är oftast att den födande känner oro av något slag, otrygghet. Det är helt naturligt för ser man till djur förflyttas de aldrig vid födseln utan får föda hemma där de bäddat just för födseln. Vi människor ska transporteras till sjukhus, in i lokaler vi inte känner vid och bli oroade. Vilket ser gör att kroppen tänker fara och därmed stänger igen livmodertappen. Fysiologiskt ganska logiskt, är man däremot trygg så ökar chanserna markant för en trygg och härlig förlossning också.

 6. Ni är sådana kämpar, mina kämpar! Eller ptja, mina och mina. Men jag väljer att se det så. Och det är en sådan otrolig ära att få följa med här på sidan av. Blir nästan (JAG BLIR!) gråtfärdig när jag hör om de positiva beskeden. Och ja, vid det här laget har du kanske märkt att jag är sämst på att svara på privata meddelanden, måste bli lite skärpning där, men jag är här! 🖤

 7. Vad skönt att allt har gått bra. Hoppas verkligen att du kan känna ett lugn i det. Förstår att det är jobbigt att besöka sjukhuset så ofta, men det är väl bra att dom håller koll på dig.

 8. Att vara gravid kan inte alltid vara så enkelt. Oro och glädje måste väl växla om varann. Så skönt att det gick bra med blodsockervärden och fostervattenmängden!

 9. Så skönt att det såg bättre ut nu. Jag kände också rädslan inför förlossningen. Så jag köpa en bok som heter att föda. Den fick mig att inse att de inte var så läskigt. Så den rekommenderar jag 🙂 skäm bort dig själv med en härlig fotvårdsbehandling och göra sånt som du tycker är kul så försvinner stress. Det funkade för mig och jag är så glad att jag gjorde de när jag var gravid 🙂

 10. Så skönt att det gick bra igår på sjukhuset. Jag skickade lite tankar till dig, men något sa mig att det skulle gå bra vilket det gjorde 😉 Din lunch idag såg ju riktigt god ut. Blir hungrig! 🙂

 11. ja det är inte alls lätt att vara gravid det är mycket jobbiga känslor, skönt att allt såg bättre ut än sist och man får försöka att inte stressa, inte så lätt, men du får tillåta dig att vila oftare

 12. Så skönt att dom tar så väl hand om dig. Duktig du är som har koll på din diabetes. Det är ju så viktigt att ta hand om sig själv, och barnet såklart. Ta hand om dig! Kram

 13. Fantastisk hur kroppen fungerar, att man kan ändra på kosten mm och att värdena blir så mycket bättre. Bra att du känner dig trygg där, så viktigt att känna sig bekväm.

Kommentera