Att föda utan rädsla

Hej på er.❤️

Idag så vart det en tur till Rimbo tillsammans med svärmor. Det behövdes handlas lite förnödenheter och gå på biblioteket. När vi parkerat bilen så sprang vi på min mamma, det var så roligt att prata en liten stund. Längesen jag träffade henne nu, ja någon I min familj överhuvudtaget. Vi pratade mest om min mage I ärlighetens namn, samt hur mycket jag gått ner i vikt😂. Sen jag plussade och fick diabetes så är det uppåt 8 kg.. Jag bryr mig helt ärligt inte om vikten egentligen, men jag vet att viktnedgång har underlättat både graviditeten och min diabetes. Hade jag gått upp en massa så hade jag inte brytt mig om det heller, men vet att det kanske hade varit lite tuffare då.

Jäklar vad skönt det var att få in på Ica och svalka sig vid kyldiskarna🙂 tror nog jag ska hänga där så mkt som möjligt. Jisses det är 38 grader i solen idag.. Varmt för oss alla såklart men jag känner mig som an svettades valrosd😂

Inne på biblioteket så hittade jag två böcker som känns extra relevanta nu.. ”Att föda” och ”Att föda utan rädsla”

Jag som är i en period där jag inte vill läsa egentligen känner att dessa är nog bra om jag läser nu. Dels för jag har insett att jag faktiskt är rädd inför förlossningen och för att det alltid är bra att veta vad som kan hända under förloppet 🙂

Tänkte att jag ska börja med att läsa ”Att föda” för att sen ge mig på bok nummer två.

Ska bli väldigt intressant läsning faktiskt.. Jag menar man kan inte få för mycket information om sådana här saker.

Vad hittar ni på denna fredag? Några roliga planer för helgen?

17 reaktioner till “Att föda utan rädsla”

 1. Det tänkte jag på tidigare idag. Att jobba i affär när det är så här varmt måste vara rätt så skönt. Jag håller på att smälta här där jag sitter. Längtar tills det blir lite svalare utomhus så jag kan andas igen. Vilka bra böcker du har lånat på Bibblan. Tycker det är bra att du försöker få reda på så mycket som möjligt inför förlossningen så du vet lite mer vad som kan väntas.

 2. Jag var också så när jag skulle få mitt barn. Man ville veta allt innan förlossningen 🙂 Många skrämdes och sa att det är fruktansvärt, men jag tyckte inte det var så som många sa. Kram

 3. Spännande tid för dig framöver! Men förstår det är varmt nu på sommaren. Att läsa inför gillade jag. Lite rädsla inför förlossningen är nog ytterst normalt men det brukar ju gå bra. Och är ju världens kick…enligt mig 😃

 4. Jag tog med mig familjen och rymde till shoppingcentret här i stan. Den luftkonditioneringen hade jag velat stanna under resten av mitt jävla liv vill jag lova dig. Haha! Jag läste faktiskt inga sådana där böcker under någon graviditet, men funderade mycket över det. Så lova att berätta om de sen. Stor kram hjärtat mitt!

 5. Bra böcker att läsa 🙂
  Tror aldrig man kan få för mycket information innan man ska föda barn.
  Jag läste mycket men gick aldrig på någon förlossningskurs och när jag väl skulle föda så önskade jag att jag gjort det.

 6. ja men det är nog olidligt för vissa men ja gillar värme men kan få lite ont i huvudet
  annars härliga solen va kvar
  tycker det är jätte bra med böcker så man kan se o lära perfekt

 7. Jag var också rädd inför förlossningen med tjejerna, men började kolla på massa förlossningsserier där man verkligen får se verkligheten (konstigt va?😂) men för mig lugnade jag mig eftersom jag insåg att jag inte kan påverka något som händer, men jag kan låta kroppen sköta det den ska! Gick såå bra❤️

 8. Bra med böcker där man kan förbereda sig lite 🙂 jag har ju aldrig varit gravid men kan tänka mig att jag med skulle vara rädd för själva förlossningen… men tror du kommer klara det fint 🙂

 9. Ja vilken tropisk hetta det kommit till er med, vi hade 40gr här på Mallorca igår, men vi har ju AC inställd på 18gr så man kan ju svalka sig skönt på rummet. Skönt att prata lite med mammsen, alltid uppskattat och det kan nog vara bra böcker. Jag gick också ner massor när jag var gravid, säkert 10kg

 10. Jag tror inte om man är lite rädd för att föda barn ska läsa en massa böcker osv utan faktiskt tänka att det kommer bli en positiv upplevelse att vara med om. För en sak kan jag lova dig även om det gör så ont att man nästan smäller av stundtals är värt varenda millimeter av smärta kommer bli det häftigaste du gjort och någonsin kommer göra i livet.

Kommentera