Traumatiserad

Det vart så att jag och svärmor åkte och hämtade skötbordet och skötbädden igår.. Jag var så extremt rastlös och irriterad så jag behövde komma hemifrån en stund. Är en ganska rastlöst själ och får panik om jag är hemma för många dagar i rad, även om jag egentligen behöver vila upp mig.

Känner mig fortfarande lite traumatiserad efter jag vart inlagd.. Vet inte varför jag känner som jag gör, jag menar alla tester och undersökningar var ju viktiga för att se att bebis mår bra. Vilket han gjorde men det var nog kommentaren jag fick av överläkaren.. ”Det var lite extremt och inte alls en inläggning som var tanken” Jag är en väldigt känslig person och har svårt att släppa detta. Det tar mig nog lite tid.. Är lite frustrerad på mig själv att jag inte kan släppa det. Drömmer mardrömmar om det hela också. Vet inte vad jag ska göra med alla känslor och tankar.. Men jag måste sluta känna mig så löjlig det är en sak som är säker.

Idag ska jag bege mig till sjukhuset för att göra ett ultraljud, vi ska kolla grabbens blodflöden. Förhoppningsvis så det det lika bra ut som förra veckan 🙂 Måste åka själv då Micke har så sjukt ont i fötterna att han knappt kan stå, hoppas det inte är tok varmt på bussen 🙂Är lite orolig för ultraljudet såklart då det varit så mycket problem tidigare.. Vill att han ska må bra , och jag vill inte bli inlagd igen. Kanske är en egoistisk tanke av mig?

Vi får se hur allt går idag och jag hoppas ni håller tummarna för mig och bebis.

20 reaktioner till “Traumatiserad”

 1. Känner så igen mig i rastlösheten i att vara hemma i för många dagar i rad. Värst är när jag vabbar när Loui är sjuk 🙈 vad jobbigt att du drömmer mardrömmar om alla undersökningar och inläggningen. Jag håller tummarna att det kommer gå bra i dag och att du inte behöver läggas in igen 🙂 lycka till nu 💕

 2. Håller värkligen tummarna att allt ser bra ut för dej och lillen i dag💓 men du kanske borde prata med en pyckolog så du kanske mår bättre

 3. Rastlös är ett av mina förnamn brukade mamma säga och det stämmer faktiskt. Tänker att du kanske inte ska fundera så mkt kring bebis och allt utan sätta dig själv i görande så du får in lite nya tanakr och kan släppa tankarna kring bebis och allt

 4. Det är inte egoistiskt att känna så, det är HEMSKT att vara inlagd och det sätter så klart igång stressfaktorn i huvudet på en. Dels för att man inte är i den miljön som man vill hemmet, och för att sjukhus står för att man är sjuk. Klart att man blir uppskrämd. Jag tror många glömmer att precis som en person som blir inlagd för blindtarmen blir uppskrämd blir man det även som gravid och inlagd. Det påtalar ju att något är _fel_. Instinkten vill beskydda sitt barn vilket gör det ännu värre när man är gravid eftersom man blir helt utlämnad.

 5. Du vet att jag lever med en man som inte ens klarar av att gå innanför dörrarna på ett sjukhus va? På förlossningarna har han varit med men så fort My eller jag är dåliga låser han in sig i hemmet och vägrar hjälpa till. Och det är HELT NORMALT. En sjukhusmiljö är ovanlig, skrämmande och traumatiserande. För på sjukhus är man bara om man måste, när någonting är fel. Var inte så hård mot dig själv älskade du. Det tar tid att bearbeta, och det kommer aldrig någonsin vara egoistiskt att vilja vara hemma och inte på sjukhus 🖤

 6. Jag är också sådär att jag kan mala och mala något som någon har sagt och överanalysera det tills jag stressat upp mig till max. Förstår precis. Förstår dock inte riktigt vad läkaren menade. Vad var extremt? Var det något riktat till dig? Hur som helst så förstår jag verkligen att du tycker det var jobbigt att vara inlagd. Att ligga på sjukhus kan framkalla ångest hos vem som helst! Men nu får det bara bli bättre! Kram!

 7. Vad skönt att du och svärmor hämtade sakerna. Och att du fik komma ut lite. Skulle du känna att du behöver komma iväg så ses jag gärna, eller kommer till er 🙂

 8. Fina du ❤ Förstår att det är tufft och omvälvande att bli inlagd. Ta hand om dig och försök att göra mågot du tycker är riktigt kul för att försöka skingra tankarna ❤ kram

 9. Tycker inte att du är känslig. Det är jobbigt att behöva bli inlagd på sjukhus. Kanske att du behöver prata med någon om dina tankar. Din barnmorska kanske kan vara ett bra stöd för dig? Hoppas att det går bra på ultraljudet idag.

 10. Det kommer gå kanon på ultraljudet skall du se och hoppas verkligen det inte är för varmt i bussen på väg dit. Haft lite tropiskt väder och hade varit skönt med lite svalare väder! 🌷

 11. Förstår att du känner så, men vänd det till att det är din första oro för ditt barn som en mamma oroar sig och det är inte alls konstigt

Kommentera