Det här med ryggskott

Inlägget är i samarbete med http://sockander.se/

Både jag och Micke har haft problem med ryggen så länge jag kan minnas, mina problem har förvärrats lite under graviditeten men jag tänker att det lindras nog när grabben är född.
För några somrar sedan så var det så illa med Mickes rygg att han fick ryggskott, han hade svårt att röra sig och fick gå med käpp under en period. Just där och då så förstod vi inte att det var ryggskott och tyvärr så valde han att inte gå till en kiropraktor för att kolla upp det, han härdade ut tills det gav med sig. Såhär i efterhand så tycker vi båda att det var lite dumt. Det är otroligt viktigt att ta hand om sig själv och sin kropp, vilket vi har blivit betydligt bättre på båda två

Ryggskott orsakas oftast pga Led dysfunktion i ländrygg, bäcken och/eller höfter
Diskindikerad problematik i ländryggen
Muskelobalanser som en konsekvens av obalans i led och/eller nervsystem.

Jag har kännt Micke sedan tidig tonår och han har alltid haft problem med ryggen. Sen är hans arbete ganska krävande och jag tror att han behöver besöka en kiropraktor för att få ordning på allt. Besöker man en kiropraktor så gör de en undersökning och en rad olika tester för att de ska kunna ställa rätt diagnos för att specefikt kunna hitta den rätta orsaken till problemet.
Därefter lägger kiropraktorn upp en anpassad behandlingsplan efter dina förutsättningar och
använder specifik kiropraktisk behandlingsmetodik för att återställa funktion i muskel, led och nervsystem.

Har du ont i ryggen ofta och känner att det är ohållbart så tycker jag att du ska besöka en kiropraktor. Du har bara en kropp och den ska hålla hela livet och det är otroligt viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Behandla inte din kropp som en slagpåse, behandla den med den respekt den förtjänar och var rädd om dig. Gör inte som min kära sambo 😉

3 reaktioner till “Det här med ryggskott”

  1. Det är verkligen så viktigt att ta hand om kroppen. Jag går till en medicinsk massör regelbundet och utan henne hade min rygg varit total kaos!

  2. min sambo har ofta ont i ryggen faktiskt, han skulle nog faktiskt behöva gå till en kiropraktor, väldigt bra info i ditt inlägg kring detta måste jag säga ❤

Kommentera