En dag på sjukhuset

Jag undrar verkligen hur det  kommer sig att man stressar upp sig så mycket i onödan? Att många av oss gör en höna av en fjäder? Jag gör iallafall så, eller har gjort mycket under den här graviditeten. Oroat kig I onödan.

Det vart en tur till sjukhuset idag för att besöka specialist mödravården, jag var så nervös när jag klev innanför dörrarna.. Sen när man ser över lokalen så ser man avdelningen jag låg på, det fick min puls att stiga en del. Vilket är så himla synd egentligen. Behöver nog maila min kontakt på psykiatrin om detta, trots att hon har semester.. För jag tycks inte kunna släppa det just nu iallafall.

Jag vart så himla glad under ultraljudet då jag fick beskedet att flödena såg riktigt bra ut, de var helt normala tack och lov. De uppskattar hans nuvarande vikt till 1616 gram ungefär. Självklart oroar det mig då han bör ligga på straxt över 2000 gram. Men min barnmorska lugnade mig och sa det att man kan inte lita på dessa maskiner till 100 procent. De kan till och med vara så att det diffar på 500 gram år fel håll, han kanske väger ca 2000. Det hjälpte faktiskt mina never att lugna sig.

Jag träffade även diabetes teamet och vi pratade om en herrans massa saker att jag nästan glömt allt. Men det vsr mycket kring det faktum att om mina värkar skulle dra igång och att vattnet går måste jag ringa till förlossningen, samt att de inte kommer försöka stoppa alla värkar osv. Jag är alltså inne i den veckan där det är okej att föda barn. Ja det är ju alltid okej att föda barn men jag tror ni förstår vad jag menar. Vi diskuterade även mitt blodsocker.. Jag ska höja kvälls insulinet och inte ha så höga krav på mig själv. För jag har nog lite väl höga krav, vill att de ska se toppen ut jämt och ständigt.

Eftersom min puls gick upp och det syntes under ultraljudet så ville de verkligen se till så grabben mådde bra.. De kopplade på mig ctg och även där såg allt fint ut..

Vi stannade inte på pizzerian påväg hem utan det blev wooken då de ligger närmast affären. Tog givetvis min favorit rätt Kong pao kyckling.. Det är så sjukt gott tycker jag och så är den rätt stark. Har ni ätit det någon gång? Vad tyckte ni?

Har ni gjort något roligt idag?

20 reaktioner till “En dag på sjukhuset”

 1. Vad härligt att dina värden såg bra ut 🙂 förstår precis vad du menar med att oroa sig i onödan – jag är expert på att älta och fundera… Så gott det såg ut!

 2. Skönt att veta att allt såg bra ut, bra att de kollar allt så noga ❤
  Här har du en riktig ältare som kan älta saker till ren förbannelse helt i onödan så jag förstår precis vad du menar. Var rädd om dig ❤

 3. Min son har varit under sträcket hela tiden, både i magen och utanför magen. Men han mår hur bra som helst. Du ska se att bebis växer till sig 🙂

 4. Jag är expert på att oroa mig i onödan så du är verkligen inte ensam. Vad skönt att allt såg bra ut på ultraljudet och att flödet var bra. Tycker det är helt fantastiskt att vården är så bra. Att de verkligen har koll på dig och bebisen.

 5. Jag sa ju att det skulle gå bra 😉 Men jag är likadan oroar mig över allt och ingenting. Men jag har lärt mig nu att lyssna på magkänslan och intuitionen jag har. Maten ser riktigt god ut <3

 6. Den största delen av mammarollen handlar nog om just oro, vare sig man vill det eller inte. Det är en naturlig del av att vara förälder. Man oroar sig under graviditeten, under och efter födseln. När barnen är 3, 18 och 50.

  Jag är så glad över att flödena såg bra ut, äntligen! Det här fixar ni. Kram fina!

 7. Jag är inte en person som oroar mig i onödan men just när det kommer till graviditeter och barn tycker jag att man inte kan vara nog försiktig. Det är ju inte bara ditt eget liv det handlar om. Skönt då att allt såg bra ut.
  Den där lycklig rätten såg god ut. Har dock själv aldrig provat den

 8. Så härliga nyheter att allt är bra! Jag kan förstå att du oroar dig, det står massor på spel, både din och bebis hälsa. Bra att dom kollar ordentligt.

Kommentera