Mordweekend på Sundbyholms slott

Detta inlägg är i samarbete med https://sundbyholms-slott.se/

Innan Micke gick på semester så pratade vi om att vi borde åka iväg någonstans över en helg. Kanske ta in på något hotell i en annan stad och koppla av lite. Tyvärr så har inte det blivit av pga en rad olika saker och han börjar arbeta på måndag igen. Men han behöver ju inte semester för att vi ska kunna åka iväg och göra något annorlunda eller mysigt, det kan ske över en helg och det vore så roligt att hitta på någonting innan det är dags för vår son att komma till världen.

Det finns ett vackert slott i Eskilstuna som heter Sundbyholms slott där de har olika typer av evenemang, du kan till och med åka dit med jobbet och ha konferens samt att du kan ha en stor härlig bröllopsfest på slottet. Men det är inte riktigt det jag hade tänkt göra om jag besöker slottet. De har olika typer av paket för sina gäster och jag har suttit och kikat lite på dem. De har allt ifrån konsert paket till någonting de kallar Mordweekend. I det paketet ingår följande:

Trerätters middag i sällskap vid stora bord.
Mordpjäs med professionella skådespelare som underhållning till middagen.
Övernattning i vald rumskategori.
Frukostbuffé i slottsvalven.

Detta betyder alltså att under middagen så bjuds du på underhållning i form av en pjäs med mordgåtor som du under middagen ska hjälpa till att lösa.  Vill man bara luta sig tillbaks och njuta av en härlig kväll så ska det nämnas att det är helt frivilligt att delta i att lösa mordgåtan. Jag som blir som en riktig detektiv när det kommer till sånt här vet att jag skulle älska varje sekund utav det.

Bara tanken av att detta sker på ett vackert slott och du kan till och med välja att bo i en herrgårdssvit, det vore verkligen något. Någon gång ska detta bli av känner jag. Dessa kvällar med mordgåtor kör igång I september, så jag får nog vänta tills nästa år ifall de fortfarande har de här temat då.

Har ni besökt slottet någon gång? Vad tyckte ni?

2 reaktioner till “Mordweekend på Sundbyholms slott”

  1. Åh nu blev jag också sugen på att gå på sundbyholm slott och lösa mord jag älskar crime så detta paket låter verkligen något som också hade passat mig. Vi är lika där 😀

Kommentera