Överkörd av en ångvält

Hejsan.
Hur mår ni? Har ni haft en bra helg?
Jag har mest tagit det lungt faktiskt, eller nej det är en ren och skär lögn. Jag borde ha tagit det lugnt men jag har tvättat bebis kläder, städat, satt upp spjälsängen och igår så var vi iväg och käkade lite middag på pizzerian. Så det har varit full rulle och det känns i kroppen. Tänkte nämligen att jag ska packa den berömda BB väskan imorgon. Trots att jag inte har allt som behövs tas med.  Eller jag har det viktigaste vilket är kläder till honom, en filt, bilbarnstol och kläder till mig och Micke. Tänkte även packa ner lite hygien artiklar för jag kan tänka mig att jag vill ta en dusch efter förlossningen, ja kanske inte direkt men en stund efter. Vet dem som packar riktigt mycket saker, men jag tänker att det mesta som behövs finns på sjukhuset.. Och det vi behöver när han är född kan vi faktiskt köpa just när han är född. Det behöver inte vara så himla mycket i bb väskan, det nödvändigaste helt enkelt.

Imorgon så ska jag även passa på att sterilisera nappflaskor och nappar, tänker att det kan vara bra att göra det🙂 Det är ju sjukt nära nu tills beräknad födsel.. Det är bara 28 dagar kvar och givetvis kan han komma tidigare också, men inte senare än den 15e september 💙

Jag har varit så himla trött de senaste dagarna och det beror ju dels på att jag inte riktigt vet hur man tar det lugnt. Blir så rastlös av att bara ligga i sängen och jag får svårt att koppla av. När jag vaknade i morse så kändes det som att en ångvält kört över mig, hade riktigt ont överallt och har det fortfarande. Så resten av dagen ska jag bannemej ta det lugnt.  Behöver inte ens tänka på mat för jag gjorde en stor kyckling pasta sallad till lunch som även räcker till middag. Smidigt enkelt och bra 😘

Hur har eran helg varit mina vänner, gjort någonting roligt ?

22 reaktioner till “Överkörd av en ångvält”

 1. Det är ju inte helt enkelt att ta det lugnt inför en förlossning. Det är ju roligt att förbereda och pyssla. Men du har helt rätt i att det i te behövs så mycket i BB-väskan, allt finns på sjukhuset.

  Själv är vi på väg hem till Skåne efter en semester som utgått från Västerås

 2. Förstår din rastlöshet, jag har också så svårt för att ta det lugnt… Så spännande att det är så nära nu, äntligen får ni snart se honom 😍

 3. Ja du man vet hur det va
  Tyckte ja behövde inget speciellt med mej nån utav gångerna m bra o packa en väska ändå
  Åh va spännande
  Måste säga ja gjorde sent ultra på första grav o såg en snopp så ja visste typ hundra oxå det va en kille kram på dej

 4. Så länge du inte får ont så förstår jag om du inte orkar sitta still bara haha. Man vill bara få klart så mycket som möjligt innan bebis kommer ju

 5. Så fort det gått, Kändes som det var igår du berättade 🙂 Finns ingen anledning att ta med sig för mycket. Bara mycket att bära känner jag. Fattas något viktigt kan man alltid köpa eller be någon hämta hemma.

 6. Det är en konst att ta det lugnt! Men wow, nedräkning som gäller nu! Underbart!! Inte konstigt att du mår som du gör, det är ju en del att bära på när man är höggravid! Och jag antar att det inte är helt lätt att ligga bekvämt och sova heller. Kram!

 7. Som du skriver behöver man inte ha med så mycket till BB. Alltså bindor är bra att ha med sig speciellt när man ska hem. Direkt efteråt får man ju stora bindor men sen är det skönt med något annat. Jag minns att jag använde nattbindor i början. Sedan är det mycket folk plockar ner helt i onödan. Som bebiskläder räcker egentligen med de man ska ta med när bebis ska lämna BB man får låna kläder där. Morgonrock kan vara skönt att ha på BB och typ frukt eller godis, för att ladda upp lite själv. Samt se till att dricka mycket med vatten, så vattenflaska är skitbra 🙂

 8. Vad du har varit duktig vännen med att få så mycket gjort men kan tänka mig att det känns i kroppen. Nej packa inte för mycket det är ju bara onödigt 🙂

 9. Oj vad du gjort mycket, förstår din rastlöshet & så mysigt att bebis snart är här❤️ Jag tror jag kommer vara den där mamman som plockar med allt till BB haha, men mycket bättre som du säger att bara ha med de nödvändiga 🤗 Ta hand om dej, kram!

 10. Jadå min helg har varit väldigt bra. Det har varit mycket vilande faktiskt. Det är kul att ”boa” men var rädd om dig. Du ska orka med att föda barn och behöver dina krafter.

 11. Jag har bara jobbat så varit en lugn helg.
  Skönt att börja göra i ordning och vara förberedd, såklart kan han komma när som nu egentligen ❤️

 12. håller med om att det egentligen inte alls behövs packas ner mycket. Jag klarade mig på kläder till mig och bebisen. 😊 Spännande att det inte är långt kvar nu. Jag vet inte heller hur man tar det lugnt…

 13. Stort att packa väska….Packa med goda drickor som du gillar och smått och gott. För det är inte alltid som man gillar deras drickor satfsoppa minns jag det fanns på en FL vilket jag bara kräks av. tur jag hade egen med mig

Kommentera