Plötsliga förändringar är inte min grej

Herregud vilken jävla dag, ursäkta mitt språk.. Någonting jag verkligen inte klarar av är otydlighet och när jag inte får veta direkt vad som komma skall.

Det började med ett tillväxt ultraljud idag där allt såg fint ut, grabben har köttat på sig och väger nu 2002 gram, vilket gör mig otroligt glad. Även flödena såg riktigt bra ut och jag kände att en sten släpptes från min bröst. Har varit orolig de senaste 2 veckorna att han inte ska växa på sig, men han följer sin lilla kurva.

Efter ultraljudet så trodde jag att jag skulle träffa diabetes teamet, och jag satt och väntade i en timme men ingen kom och hämtade mig. Sen kommer det en undersköterska som säger att jag ska träffa en läkare för att sedan kopplas upp på ctg. Jag hade koll på att jag skulle göra kurvan men inte att jag skulle träffa en läkare. Känner hur det börjar koka inombords då jag tycker de kunde talat om det för mig förra veckan. Brist på information gör mig bokstavligen fly förbannad, speciellt när det gäller mig och min graviditet.
När jag träffar läkaren så får jag förklarat för mig att den resterande tiden av graviditeten så kommer jag inte träffa diabetes teamet utan en läkare 1 gång i veckan. Varför förstod jag inte och jag var för arg för att fråga..
Hon kände efter om grabben var fixerad vilket han inte var, men han har tid på sig som tur är. Skulle han inte fixera sig är det inte hela världen heller 🙂

Ctg kurvan såg väldigt bra ut också och det var nästan som jubel skrik när jag vsr klar och skulle få åka hem. Men det ska erkännas att jag bröt ihop under ctg.t.. Kände att allt var hopplöst då det tar väldigt mycket på mig med snabba förändringar.. Sen är jag ett hormonellt vrak också 🙄

Fick även veta precis innan jag skulle gå att jag inte kommer träffa Barnmorskan något mer heller, nu tar en läkare över.. Inga problem så bara det att jag får träffa olika läkare varje gång och det gör det svårt för mig att känna mig trygg. Men allt kommer bli bra och huvudsaken är att min son mår bra 🙏

19 reaktioner till “Plötsliga förändringar är inte min grej”

 1. Så jobbigt, jag förstår att du blev irriterad, det skulle jag med ha blivit. Jag känner mig aldrig heller trygg med olika, därför följer maken mig till läkarbesöken på psyk.
  Skönt att krabaten mår bra i allafall och nu är det ju inte långt kvar ❤❤

 2. Tror inte det är många som gillar plötsliga förändringar om de inte är positiva såklart. Tycker du ska lyssna på Madde som har koll på den vården och be om att få med barnmorska om du vill.

 3. men åhh gulle stackar dej <3 alltså ja jag håller med vid graviditet är man redan känslig för allt här känns et som om e spär på det liksom o olika läkare varför om ja får fråga ? ja hae samma till alla tre utan en gång
  könt allt såg bra ut ändå kan du andas lite

 4. Men fy hjärtat, inte ska du behöva gå igenom så många olika läkare innan du ska föda, inte bra för ditt mående heller, jag vet hur svårt det är att hitta tryggheten då!
  Men jag hoppas du har det super bra nu det sista veckorna, massa bamsekramar 🥰

 5. Fina du <3 Det är helt okej att bryta ihop och ha humörsvängningar. Det pågår ju en massa i din kropp, framförallt hormonellt. Ta hand om dig. Kram

 6. Nej usch så tråkigt att höra, fattar ju att kontrollbehovet blir extra stort när man väntar ett barn och då blir ju förändringar extra jobbiga. Håller tummarna för att du får känna en trygghet nu de sista veckorna innan förlossningen, KRAM!

 7. Förstår att du känner dig arg och så, de borde berättat detta för dig gången innan. Jag gillar inte heller när saker och ting bara ändras… 😥 Men skönt att din son mår bra och du såklart ❤️

Kommentera