Köttfärs och potatis gryta

Halloj.

Jag undrar varför man planerar att göra en del saker, sen blir dem inte gjorda? Istället för att vika tvätt som jag bestämt att jag skulle göra idag så har jag städat min lilla garderob. Men det behövdes faktiskt och nu är jag helt slut så jag tar tag i alla andra måsten imorgon 🙈 Har en massa bebiskläder att vika och lägga in i byrån, ja den berömda BB väskan ska givetvis packas också för det har jag skjutit upp.

Jag gjorde nog världens godaste mat igår och jag är så himla glad att det vart rester så jag kunde äta lunch idag.

Sjukt gott ❤️

Det vart en köttfärs och potatis gryta, jag hittade receptet här. Men jag gjorde om det lite så jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde också.

Du behöver :
6 potatisar
3 morötter
1 gul lök
800 g köttfärs
3 klyftor vitlök
1 burk  passerade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
salt
svartpeppar
Cayennepeppar
ca 2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 20 min. Dela potatisen i mindre bitar

2. Skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 10–13 min. 

3. Hacka löken och bryn dem i olja eller smör tills de får en lätt gyllenbrun färg.

4.Häll olja eller lägg en klick smör i en uppvärmd gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt köttfärsen. Pressa köttfärsen med en gaffel så den inte klumpar sig under stekningen

5. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och alla kryddor. Tillsätt vatten så grytan får en lagom konsistens. Den ska inte vara för torr och inte för rinnig. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.

6. Blanda ner potatis, morötter och lök . Servera med en fräsch sallad och gärna nybakat bröd.

Ni kan antingen välja att göra som jag gjorde eller följa original receptet. Jag tror inte ni kommer att bli besvikna vilket ni än gör ❤️

12 reaktioner till “Köttfärs och potatis gryta”

  1. Låter & ser ju verkligen så himla gott ut 😍 Tack snälla du för receptet! Känner igen mig såå i de här med att planera & sedan inte göra men är ju superbra att du fått något så bra gjort ändå, brukar mest bli ingenting för mig haha 😅💓

  2. Den är otroligt lik min köttfärssoppa
    http://weberskold.se/category/recept.html här rätt så långt ner finns den vi gör det blir ju lite mera soppa om man säger mera vvatten om man säger :)V
    finns ävven en kyckling soppa , kräftsoppa . gulasch me köttfärs o ja massa gott så kika gärna
    bra när man gillar något som blir över gissa om man längtar till lunchen =)

Kommentera