Gravidvecka 38(37+1)

Hej och hå vad det går hörrni, nu är vi inne i en ny gravidvecka igen 38(37+1). Nu är vi verkligen på sluttampen och det är inte alla långt kvar, han kan komma vilken dag som helst nu. Dock så hoppas jag att han vill vänta tills iallafall den 1a september, jag är inte klar med alla bestyr ännu 😂

Bebis status : Det är I denna vecka bebis anses vara helt färdigutvecklad, härifrån handlar det mest om att han växer mer och lägger på sig extra fett. Vilket han mer än gärna får göra, tänker att det vore härligt om han la på sig lite mer i vikt. Efter senaste kollen så kan vi konstatera att de uppskattar hans vikt till 2002 gram. Men skulle han inte väga mer när han föds så lägger han ju på sig ganska snabbt på utsidan kan jag tänka mig. Denna vecka så förväntas de flesta bebisar att väga omkring 2859 gram och vara 48.6 cm lång 🙂 storleken på bebisen jämförs med en pumpa.

Min status : Jag mår faktiskt helt okej i graviditeten nu. Visst jag har ont i mitt bäcken, ryggen krånglar och jag sover lite dåligt pga att han är så livlig. Men det är ju sådant som hör till tänker jag.. Men psyket är rätt så stabilt just idag iallafall. Svårt att förstå att det är högst 2 veckor kvar tills jag har honom i min famn, kommer att sättas igång några dagar innan den 15e september om han inte kommit ut på eget bevåg så att säga. Det är iallafall vad de har sagt till mig på Danderyds sjukhus.. Jag ska dit nu på onsdag för en kontroll av blodflöde samt göra ctg, kommer även få träffa en läkare för att diskutera just förlossningen. Jag hoppas verkligen allt ser lika bra ut som förra veckan, skulle det inte göra det så plockar de ut honom som jag förstått det. Vilket inte skulle vara hela världen egentligen såklart, men som sagt jag har lite jag vill hinna med innan han kommer 😂😉. Hinns det inte med så överlever vi alla ändå såklart 😉

14 reaktioner till “Gravidvecka 38(37+1)”

  1. Så fort det har gått. Så skönt för dig att veta att du inte kommer gå över tiden. Hoppas att allt ser bra ut i veckan 🙂 tack för dom fina orden som du skrev förra veckan på min blogg. Känns så roligt att jag kan inspirera andra :)❤️ Tänkte skriva inlägget om att vara ensamstående i kväll så de kommer upp i morgon 🙂

  2. Åh va spännande, snart är bebis här och världen blir sig aldrig densamma för er igen.
    Ni har en så fantastisk tid framför er. Första barnet är verkligen speciellt!!

    Kram kram

  3. Åh vad roligt! Min Simon kom 38+3 och vägde 2670g 46cm lång. Och han växte till sig jätte snabbt, speciellt då vi förstod att han inte fick i sig tillräckligt genom amningen. Ha en fortsatt fin kväll

  4. ja men det är ändå rätt mysigt att veta han är där inne . särskilt me bebis nr 3 så tänkte ja me allt nu är et sista ggr ja e gravid så man vill helst en skulle stanna inne

Kommentera