Viktnedgång

Hej på er.
Idag hade jag tänkt ta upp en sak som kanske anses vars känslig för andra. Jag vill prata vikt och medeciner , ja om min vikt såklart inte någon annans 😉 När jag var gravid så berättade ju jag för er att jag gick ner väldigt mycket i vikt. När jag plussade så vägde jag 88 kg och hade inga som helst problem med det, jag var rätt så kroppspositiv faktiskt. Ju längre in i graviditeten jag kom så gick jag ner i vikt och jag vet inte riktigt varför… Visst jag kräktes till och från i två månader men tänker att det inte endast var pga det. Sen fick jag ju min diabetes och började behandla den med både kost och medicament. Jag tyckte det var så läskigt när jag ställde mig på vågen hos barnmorskan och jag hade gått ner till 75 kg. Jag menar ska man inte gå upp i vikt som gravid 😉? Men det var Ingen fara för challe I magen att jag gick ner så mycket och tur var väll det. Nu när han är till världen så har jag faktiskt ställt mig på vågen igen.. Till lin förvåning så har jag gått ner till 68 kg.. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det helt ärligt, har inte vägt såhär lite den jag var 18 år. Men helt ärligt så mår jag skit bra i kropp och knopp nu, och det är vara en siffra på vågen. Men det är chockerande att allt jag behövde göra för att gå ner i vikt var att bli gravid. Mina nära och kära skämtar om att jag kan ju vara gravid året om, men icke sa nicke😉

Jag slutade med en hel del medeciner som jag hade för min ångest och depression då vi trodde de hade påverkan på att han inte la på sig vikt I magen.  Så nu har jag varit medecin fri I ett par månader och det går riktigt bra, jag tar inte ens någonting för sömnen numera.  Skulle aldrig våga iom att jag ska mata min son varannan timme och jag vill inte vara mer zombie än vad jag redan är om nätterna.. Så en hel del vätska har ju försvunnit ur kroppen, tror allt kom ut under förlossningen.

Men som jag skrev så är det vara en siffra på vågen, men det är läskigt att en viktnedgång jag inte kämpat för gått så bra 🤣Jag mår som sagt riktigt bra i kropp och knopp så allt är ju fina fisken egentligen. 

8 reaktioner till “Viktnedgång”

  1. Hade gärna gått ner 20 kg, hah! Men klart viktigast är att man ska trivas med sin kropp. Men udda att gå ner så mycket under grav förstår att du undrade då man sällan hör av det.

  2. Jag har tyckt att du ser smalare ut på korten. När man äter antidepressiva så går man ju upp mer i vikt, så jag är helt 100 på att det är pga dem. Kanske ändrade du matvanor när du blev gravid. Diabetesen har nog oxå gjort sitt. Njut, men går du ner mer så får du nog kolla upp dig ❤

  3. Du är och har alltid varit så fin lilla gumman! Förstår vad du menar, och tror också att mycket har att göra med medicinerna. Gick upp 15 kg snabbt pga kortikosteroider och sedan jag trappat ned på dem rejält (väntar på svar från KS om ny intravenös medicin) har jag gått ned nästan 12 utan att ha gjort något.

    För övrigt är det väldigt roligt att se att ni alla mår så bra ❤️

Kommentera