Hjärtoperation

Jag börjar sakta men säkert få tillbaks all inspiration för att skriva här på bloggen.. Man blir ju en aning trött och o inspirerad när man är vaken halva nätterna med en liten. Ska erkännas att Charles sover betydligt längre nattetid nu, dock mer på dagen också så han är ju vaken betydligt senare än vad jag och Micke önskar. Kan ju inte tvinga grabben att vara vaken längre stunder dagtid heller, jag tänker iallafall inte göra det då han behöver sin sömn av massor av anledningar. Dels för han växer men mestadels för han har problem med hjärtat.

På måndag så skrivs vi in på Karolinska sjukhuset då challe ska operera hjärtat. Charles har en öppenstående ductus.. Vilket är en förbindelse som var nödvändig före födseln och ska normalt sluta sig straxt efter förlossningen. När detta inte sker så får hjärtat arbeta extra för att pumpa tillräckligt med blod i kroppen. Blodflödet genom lungorna är ökat och kan leda till att belastningen på vänster kammare ökaroch på sikt riskerar han att få hjärtsvikt.

Detta är otroligt skrämmande för mig, men det lär bli mer skrämmande om operationen inte görs.
Han påverkas mer av detta än vad jag har förstått.. Han är ofta blek, har kalla händer, andas häftigt oxh äter inte särskilt stora mängder. Allt detta har jag trott är normalt då han var så liten vid födseln. Har nog levt i förnekelse lite för länge.. Allt kommer bli bra efter operationen och han kommer ha orken till att växa, äta och andas.

Tänk vad min lilla grabb får utstå mycket, men han är en kämpe och klarar allt ❤️

Som jag skrev innan så är min inspiration tillbaks och planerar att få upp några inlägg i veckan.

Hur mår ni? Hänt något speciellt på senaste?

14 reaktioner till “Hjärtoperation”

  1. Då förstår jag att du är orolig. Han är ju så liten fortfarande., men snart får ni hem en liten kille med mer energi och som mår så mycket bättre.

  2. Vad roligt att inspirationen börjar komma tillbaka till att skriva. Det går ju lite i perioder. Dock så var inte det här inlägget roligt att läsa. Stackars lille Challe som fått en tuff start i livet. Det låter verkligen hemskt och jobbigt med en hjärtoperation men skönt att Challe kommer bli frisk. Kan tänka mig att oron är hemsk.:-(

  3. Du har saknats❤️ Jag Förstår att det är en otroligt tuff period för er nu & vill skicka dig en massa styrkekramar! Va skönt att operationen iallafall nu är inbokad så fina Challe snart mår bättre❤️

  4. Har tänkt på dig och hur det går för dig och allt. Men förstår att det är rätt mycket som har hänt. Jag har också ett hjärtfel sen födseln men vet inte om det är samma. Men din grabb kommer bli bra, men förstår att det är läskigt 🙂

  5. åh men vad roligt du är tillbaka här på bloggen <3 förstår att det varit tufft , vad bra han fått tid för op , förstår du är orolig men som du skriver hade varit mer skrämmande att inte göra op. <3

  6. Vad läskigt. Och jag grinade och mådde dåligt när våran son skulle ta bort polyperna.. det kommer gå jätte bra men förstår rädslan. Dom är så små

  7. Ja förstår då varför du tagit paus och så stort man får vara med om som sådär liten redan, men skönt ädnå att få op gjort så att allt kan bli bra sedan
    kram till er

Kommentera