Distriktstandvården

Detta inlägg är i sammarbete med distriktstandvården

Vet ni vad ? Charles har hunnit få hela 6 stycken bissingar , vad är då bissingar undrar ni säkert ? Jag pratar givetvis om hans tänder . Han har 4 på överkäken och 2 på nederkäken.. Han älskar att borsta tänderna , ja han kan tyvärr inte göra det själv ännu såklart men så fort jag kommer med tandborsten så skiner han upp och öppnar snabbt munnen. Det har till och med hänt att han skrattar, det kan ju vara så att det kittlas? Jag brukar sjunga samtidigt också och då är det som att han sjunger med med sina ”uh äh eh” 😂 Det är ju otroligt viktigt med god min hygien hos barn precis som hos oss vuxna. När Charles blivit 3 år (Jag vet det är ett tag kvar ) så planerar jag att lista honom hos distriktstandvården , de har nämligen en klinik i Rimbo . Jag har bara bra erfarenheter utav dem och känner mig trygg där . De har bra hand om barn som kommer första gången .. Visste ni att när ett barn besöker tandläkaren för första gången så är det för att lära känna tandläkaren? Besöket i sig är oftast väldigt roligt då barnen får åka upp och ner i behanlingsstolen, trycka på knappen för att tappa upp vatten i plast glaset .. Det är även så att de får prova på hur sugen känns.. Sen får vi inte glömma att tandläkaren räknar barnets tänder tillsammans , hur bra som helst 😊 Detta är för att de ska känna att det är roligt hos tandläkaren, de ska kännas tryggt också . Jag hoppas challe kommer tycks allt detta är roligt när det är dags . Vad tycker era barn om tandläkaren ? Har ni listat era barn ännu ? Det är viktigt att göra det vid 3 års ålder , samt att utnyttja det faktum att tandvård är gratis för barn fram tills man är 23år. Jag rekommenderar alla att lista sina barn samt sig själva hos distriktstandvården.

8 reaktioner till “Distriktstandvården”

  1. Så bra att Challe tycker att det är kul att borsta sina tänder. Inte alla barn som gör det. Å det är bra att tandläkaren gör som dem gör med barn som kommer första gången 🙂.

    Det är bra att dem har höjt åldern från 20-23.

    Ha det bra! 🙂

  2. Det är så stor skillnad på tandläkarna nu och då jag var liten. Sådan utveckling och det till det bättre. Bra att dom får en positiv bild och att det ska vara kul att gå dit.

Kommentera