Hur hanterar jag min ångest?

Jag har tidigare skrivit om min ångest här på bloggen, men jag har aldrig skrivit om hur jag hanterar den.

I vissa fall hinner jag inte hantera den överhuvudtaget. MEN de finns de gånger jag känner att ”snart smäller det” och då har jag lite knep som gör att de inte hinner bryta ut.

Jag brukar gå en promenad, jag går väldigt långsamt så jag verkligen känner marken under mina fötter. Fokuserar mycket på naturen runt om mig. Jag försöker ofta se detaljerna på löven och träden. Lite av en mindfulness metod jag lärde mig när jag gick DBT behandling på psykiatrin. Det krävs mycket energi och tålamod från min sida, men när jag gör detta och ger mig fan på det så vinner jag över ångesten.

Det händer även att jag sätter mig och målar i en målarbok. Jag har ingen ”Målarbok för vuxna” utan jag kör på barn målarböcker. Så lyssnar jag på lugn musik, det brukar fungera riktigt bra.

Men något som jag ALLTID gör är att prata. Öppnar upp mig lite extra för min sambo.och berättar att ”Jag har ångest” . Oftast så brukar han lyssna när jag babblar i helt osammanhängande meningar och fäller en tår eller två. Han har även ett annat knep som alltid får mig att skratta istället. Vilket är att han berättar något roligt. Det kan vars vad som helst.

Det jag vill komma fram till att det är viktigt att prata och att man har någon som lyssnar.

Jag vet en person till som har olika tips på hur hon hanterar sin ångest. Vi har kanske helt olika knep eller kanske samma. Enda sättet ni kan få reda på det är att kika in hennes blogg💙

@aldrigslutaskriva

9 reaktioner till “Hur hanterar jag min ångest?”

  1. Det är så bra att du delar med dig av dina knep. Eftersom det inte riktigt finns ”rätt eller fel” ang vad som hjälper så är det bra att kunna tipsa varandra för att kunna hitta olika knep som hjälper en själv i olika situationer ❤ Kram och hoppas du får en bra dag ❤

  2. Det ä verkligen bra att ens pojkvän lyssnar när man vill prata om sin ångest eller andra känslor å om man blir lessen eller irriterad för nåt så att man nästan gråter å ens pojkvän försöker få en på bättre humör då. Sånna tillfällen brukar det va för mig oxå om jag ä Depp över nåt ibland å min kille försöker få mig på bättre humör på sitt sätt å det är å känns bra det iallafall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *