Legenden om drömfångaren

Hej!
Är det någon mer än jag som äkskar drömfångare? En del är så vackra och de har en fantastisk funktion. Ja jag tror stenhårt på att de slukar våra mardrömmar. Sedan jag köpte min drömfångare för något år sedan så har jag inte drömt mardrömmar. Skumma drömmar men inte läskiga. Alla tror vi olika om detta och det är mer än okej så länge ingen försöker hytta med fingret och säga att jag har fel. För det skulle jag aldrig göra om ni inte hade samma åsikt som mig😉

Detta är tyvärr inte min Drömfångare, min är inte alls lika snygg😂

Hur som helst så tänkte jag berätta om legenden om drömfångaren för er😉

Drömfångaren är ett kraftinstrument enligt shamansk läkekonst med ursprung hos de amerikanska indianstammarna. Ringen symboliserar livets cirkel och nätet representerar de drömmar vi väver i vår sömn, i vår själ och i rörelsen som genereras av vår dagliga aktivitet. I mitten av nätet finns ett mystiskt tomrum som tjänar ett viktigt syfte.

Enligt traditionen hjälper dessa objekt oss att behålla våra goda idéer och drömmar samtidigt som vi skyddas. Våra drömmar influeras av goda och onda energier; de senare fångas i nätet och försvinner genom hålet i mitten vid soluppgången.

Den fascinerande legenden om drömfångaren

Legenden om drömfångaren säger att det fanns en spindelkvinna vid namn Asibikaashi som tog hand om jordens folk. Hon vakade över varje varelse i världen och böjde sig över barnens krubbor och sängar samtidigt som hon vävde ett tunt, fint och starkt nät som var kapabelt att fånga allt dåligt i sina trådar och få det att försvinna vid gryningen.

När folket spred ut sig runt om i Nordamerika blev det väldigt svårt för henne att ta hand om alla barn, så mödrarna och mormödrarna var tvungna att väva sina egna magiska nät för att fånga dåliga drömmar och mardrömmar, för att skydda sina barn.

Den uråldriga ojibwalegenden om drömfångare säger att alla drömmar passerar genom nätet, vilket filtrerar ut de goda drömmarna genom fjädrarna tills de når oss. De dåliga drömmarna fastnar dock i nätet och dör vid soluppgången.

För lakotafolket från siouxstammen i Nordamerika fungerar dock drömfångarna annorlunda. För dem passerar mardrömmar genom nätet medan de goda drömmarna fastnar i trådarna och glider genom fjädrarna mot personen som sover.

De dåliga blockeras och förstörs, och de goda stannar hos oss

Det finns personer som berättar om detta på ett något annorlunda sätt genom att tolka ordet ”drömmar” som aspirationer, begär och önskningar. Därför kan drömfångare fungera för vilka syften som helst.

Sanningen är att vi inte kan garantera att dåliga drömmar, energier eller andar hålls borta, men det är fridfullt att komma i kontakt med de amerikanska urinvånarnas kultur. Denna kultur är fylld med uråldrig kunskap och traditioner som vi bör kämpa för att hålla så intakta som möjligt, för vi kan tacka dessa folk för en stor del av vår vishet.

De dåliga blockeras och förstörs, och de goda stannar hos oss

Det finns personer som berättar om detta på ett något annorlunda sätt genom att tolka ordet ”drömmar” som aspirationer, begär och önskningar. Därför kan drömfångare fungera för vilka syften som helst.

Sanningen är att vi inte kan garantera att dåliga drömmar, energier eller andar hålls borta, men det är fridfullt att komma i kontakt med de amerikanska urinvånarnas kultur. Denna kultur är fylld med uråldrig kunskap och traditioner som vi bör kämpa för att hålla så intakta som möjligt, för vi kan tacka dessa folk för en stor del av vår vishet.

Kommentera