Kan ett giftermål lösa ett trasigt förhållande?

Jag hade en diskussion med en kär vän igår om förhållanden som är skit. Förhållanden som går igenom en kris, där personerna försökt allt att fungera. Testat allt.. Tills de kommer på att ett giftermål eller ett litet tilskott som barn kan lösa problemen.

Lyckan över att gifta sig och få ett tillskott i familjen brukar ge förhållandet gnistor. Man kanske känner att det finns hopp?

Jag vet ett par som var tillsammans i 12år och de var lyckliga, visst de hade sina duster som alla par. Efter 12 år så gifte de sig. De tog ut skilsmässa efter 3 månader.

Lyckan och kärleken tinade efter deras giftermål.

Så det kan gå åt båda hållen.

Jag har en ring på fingret och har snart haft det i ett år. Giftermål står inte på tapeten just nu. Vi stressar inte och vårat förhållande är mer än stabilt det är stadigt. Inga planer på barn inom den närmsta framtiden.

Jag undrar vad ni tror? Om ett förhållande är i kris, kan då ett giftermål eller barn rädda förhållandet?

Det är bara en allmän tanke och jag vill förtydliga att mitt förhållande är suveränt och dessa tankar gäller inte mig och Micke.

Sen vill jag även säga att jag dömer ingen för deras val. Absolut inte.. Alla är vi olika och gör olika val i livet för att vi tycker det är bra.

Men jag tänker såhär. Är ett förhållande skit och allt går åt helvette, är det inte bättre att gå skilda vägar då?

Eller kan ett giftermål lösa alla problem.

Vad tror ni mina vänner?
Har ditt förhållande räddats av ett giftermål?

6 reaktioner till “Kan ett giftermål lösa ett trasigt förhållande?”

  1. Jag tror faktiskt inte på att det funkar och gör ens förhållande bättre. Kanske för vissa, men det är nog ganska unikt haha! Vet familjer som försökt med ett kärleksbarn och sen separerat, där satsar man på att skapa ett liv för att man har det dåligt, lite egoistiskt där. Då får man ju hellre testa att gifta sig. Men kärleksbarnet är ju alltid ett barn så man ska ju aldrig önska att barnet skapades. Jag tror du förstår vad jag menar 😊 kram

  2. Tror det kan skapa lycka för stunden men att risken är stor att den lyckan försvinner för problemen finns fortfarande kvar. Nu tänker jag mest på giftermål/förlovning. När det kommer till ett barn blir ju saken annorlunda, visst finns lyckan över batnet och kärleken till det kvar men det man bygger upp med sin partner kan ändå raseras. Det är bättre att jobba på problemen än att skapa en lycka ur nått som är olyckligt.

Kommentera