Att älska sig själv

Jag förstår verkligen inte varför det är sådan fruktansvärd hets på sociala medier. ”Jag gick ner 20kg vill du veta hur? maila mig” Bara den meningen hade för 2 år sedan fått mig att se ner på mig själv och min kropp. Nu blir jag bara irriterad. Jag ser absolut inget fel i att folk tränar och vill gå ner i vikt, hejja er ni är asgrymma och jag menar det. Jag har själv hållt på med träning och jag älskade det. Men nu har jag lärt mig att älska min kropp som den är.

Jag menar själva vikthetsen är helt ofattbar i mina ögon. Det finns dem som tittar på en bild på en tjej eller kille som ställer upp i bikini fitness och de tror att så ser de tävlande ut året om, och de kämpar för att komma dit och få den kroppen. Det som sällan kommer fram är att de tävlande går tillbaks till sina vardagliga mat rutiner efter en tävling. Det som gör mig så ledsen är att unga tjejer och killar mår så pass dåligt i sin kropp att de tror att träna 7 gånger i veckan kommer hjälpa dem att älska sig själva. I min mening så är det inte där problemet ligger, det går djupare än så. Jag kan inte prata för alla och det är inte det jag gör.  Jag försöker bara på något konstigt sätt säga att allt vore så mycket lättare utan hets. Sen finns det givetvis dem som inte tränar pga all hets och gör det för att de anser att det är sunt. Vilket också är as bra. Men det jag undrar är får en siffra på vågen dig lycklig eller olycklig? Förändrar siffran ditt mående ?

Att lära sig älska sin kropp som den är och framför allt älska sig själv .. Det är svårt, det gar tagit mig flera år. Säger inte att går på en handvändning.
Men det går. Jag är ett levande exempel på det, plus många andrs kropps positiva personer där ute.

Men sen är det skillnad på att älska sin kropp och att älska sig själv. Det är absolut inte samma sak. Jag kämpar med att älska mig själv minst lika mycket som jag älskar min kropp.
Min kropp är inte hela mitt jag.

8 reaktioner till “Att älska sig själv”

  1. Du är så vacker kvinna jag har nyligen för ca 2-3 år sedan börjat älska min kropp för ca 5år sedan min själ dvs nyligen hela mig som jag är.det är extremt svårt komma dit när man inte hör nåt positivt om sig själv

Kommentera