Veckans inspiration-Ta del av Fannys Resa.

I veckans inspiration får ni möts min vän Fanny. Hon får dela med sig av sin resa. Hennes resa är helt otrolig och det som gör att jag inspireras är att hon aldrig ger upp.
Här delar hon med sig av sin resa. Håll till godo!

För 3 år sen började min resa här på spine center. Jag fick träffa en kirurg som äntligen sa att jag kunde få hjälp med smärtan som jag hade i ryggen. Jag hade då 3 degenererade diskar i ländryggen. Steloperation var då det han sa att han kunde göra. Men för att få göra den behövde jag sluta röka och gå ner i vikt, jag slutade röka och gick ner 25 kg på nästan 6 månader. Då kom jag tillbaka och fick höra att steloperation inte alls var den operationen jag behövde utan att jag skulle få träffa en specialist inom diskproteser. Och för att ens få en tid hos honom behövde jag då gå igenom en diskografi. En undersökning man gör vaken i en operationssal. Vätska sprutas in i den trasiga disken via en nål i höften. Om det gör ont, då vet man att det är därifrån min kroniska smärta kommer ifrån och inte någon muskel eller liknande. På alla 3 diskar skrek jag som en stucken gris. Det var inget snack om saken att det var därifrån smärtan kom. När jag äntligen kom till specialisten, stolt över allt jag gjort och med en tanke om att jag snart skulle få min operation. Då raserades allt. Han sa att han absolut kunde operera, men eftersom jag var under 25 var jag tvungen att genomgå olika tester och sedan ett 3 månaders smärtrehab för att förbereda mig inför operationen. Detta var ingenting den första kirurgen visste om fick jag veta i efterhand. Efter mer än ett år kämpandes med vikten och olika morfinpreparat började jag smärtrehabet. Där jag fick försöka lära mig att ” se smärtan som en vän ”. Under tiden hamnade jag i en depression. Jag hade blivit lovad och kämpat för att få ett smärtfritt liv. Så satt jag där, 23 år och skulle se smärtan som långsamt tog ifrån mig mitt jobb, min dåvarande relation och mitt liv som en vän. Efter rehabet kom ett brev från kirurgen och jag tänkte äntligen! Nu får jag operationen! Men nej. ”Du har för mycket ångest för att opereras”. Låt en människa ha den smärtan jag har, gå igenom allt jag gjort, blivit lovad saker gång på gång och jag lovar att den hade haft ångest. Efter det hamnade jag i ett tillstånd där jag sket i allt. Jag drack och åt morfin på ett sätt som inte var friskt. Smärtan blev ju mindre av att dricka alkohol så där fastnade jag i mitt missbruk.

Jag har legat inne på sjukhus för smärtlindring så många gånger att jag inte ens minns hur många det är. Även på psykiatrisk slutenvård då min ångest tagit över hela min kropp och med en förlorad livslust. Men för snart 4a månader sen insåg jag att ändrar jag inte på mitt liv nu så går det åt helvete. Jag blev nykter, började i terapi och började gå regelbundet på beroendemottagningen.
Att jag även undertiden fick en borderline diagnos gjorde att jag insåg varför jag agerat som jag gjort. Att jag har en ökad risk för missbruk och impulsivitet. Jag hatar ofta mig själv, ser mig som värdelös.

Känner igen mig i känslorna Fanny har kring värdelöshet. Dock vet jag att ingen av oss är värdelösa. Ingen av oss ger upp.
Nu är det såhär att Fanny och hennes vän har funnit en egen terapiform, nämligen att skriva egna låtar. Deras Youtube ksrnal heter BB på språng.

Tack Fanny för att du inspirerar mig till att fortsätta kämpa.

2 reaktioner till “Veckans inspiration-Ta del av Fannys Resa.”

Kommentera