Acceptans och skylla på sina diagnoser!

Jag har så sjukt svårt att acceptera att jag förmodligen måste äta vissa av mina mediciner livet ut, jag har alltid varit negativt inställd till medicinering. Ja till för ett par år sedan , nu vet jag att om jag inte tar mina antidepressiva så är jag ledsen och känner mig som ett vrak konstant. Men jag vill inte äta dem hela mitt liv, jag hoppas att jag kommer komma till en punkt där jag slipper vissa av mina medeciner. Jag vill inte skriva ut vad det är för medicinering jag har, det är inte speciellt tunga medeciner egentligen. Men jag kan skriva att jag äter stesolid när det är riktigt illa, men de andra håller jag för mig själv. Man ska ju absolut inte skämmas för medecinering, vilket jag inte gör. Det har mer med acceptans att göra från min sida.

Det tog mig ett år att acceptera att jag har diagnosen borderline, verkar dock va svårare att acceptera medicinen. Jag äter den som jag ska och struntar inte i den. Fick dock höra för några år sedan att det är en tillfällig lösning. Har uppenbarligen varit en tillfällig lösning i 6 år nu.
Men det här med att acceptera min Borderline, jag minns att jag vart sjukt upprörd när vi va klara med utredningen. ”Det har jag inte alls det, i helvette heller jag är bara lite deprimerad” . Vet att det är en lättnad för många att få sin diagnos, att veta varför man är som man är. Men så var det inte för mig. Nu bryr jag mig inte speciellt mycket. För jag är inte min diagnos, utan den är en del av mig och ingenting annat.

Sen skyller jag sällan mitt sätt att agera i vissa situationer på mina diagnoser, det är inte dem som agerar utan det är jag. Har hört många säga ” Men jag har borderline,är bipolär,har Asperger så det är därför det blev så” Man kan inte skylla på sina diagnoser i ALLA agerande. Alla är olika givetvis men detta är min åsikt.

7 reaktioner till “Acceptans och skylla på sina diagnoser!”

  1. Jag säger som såhär att oavsett vad för diagnos man har ska ju folk kunna acceptera en för den man är å när man berättar om sin diagnos så vill man helst hoppas på att folk ska FÖRSTÅ en än att istället sitta å komma med andra påståenden eller taskiga kommentarer bara för att man har en diagnos. Eller att folk kan förstå fel å sitta sitta tro att de kan nåt som de inte vet om personen p.g.a diagnosen. Så får de först ta å läsa på vad det hela innebär INNAN de agerar eller så, så att de kan förstå människan bättre.👍

  2. Ja självklart. Det jag menar är att jsg inte tycker.det är okej att SKYLLA sina ageranden. Det är klart att en person mes diagnos ska få prata om den utan att ngn är elak, är det någon som är elak pga ngns diagnos så e de solklart fel. Men att skylla vkssa ageranden på sina diagnoser det köper jag inte.

Kommentera