Skulle du vara lycklig om du blir ekonomiskt oberoende?

När jag växte upp så förstod jag inte vad ekonomi var. Jag visste inte värdet i pengar,hur skulle jag göra det. Utåt så såg vår familj ut som att vi var riktigt täta,  vi hade alltid märkes jackor och diverse märkes kläder. Men det betydde inte så mycket för mig. I mina ögon var det en vanlig jacka med namnet peak på. Sanningen är att vi var en familj med medelmåttig ekonomi. Vi hade mat på bordet varje dag och tak över huvudet. Ville jag ha någonting så bad jag om det,oftast vart det ett nej. Nu snackar vi om att jag bad om 50 spänn till cigg. Men var det något större så som att åka till en annan stad för att se favorit bandet, då var det så att jag antingen fick det direkt eller så fick jag slita arslet av mig. Skrubba altanen, städa hela huset, gå ut med hundarna eller vad det nu kunde vara. Jag var absolut inte bortskämd på något vis, trots att det såg ut så utåt.  Nu när jag är vuxen och står för allt jag vill och behöver så förstår jag ekonomi bättre. Jag har precis så jag går runt varje månad, eller ja det är med nöd och näppe det ska erkännas. Vill jag ha något så sparar jag till det.. Vi är ju två i det här hushållet.. Micke får lön och jag ersättning. Det jag menar är att vi delar på det mesta men vill jag ha en tatuering så sparar jag pengar. En tanke slog mig häromdagen..

Tänk om man skulle byta liv med någon för en månad? Att jag som precis går runt med ekonomin byter med någon som kan dra sitt kort utan att tänka på summan.. De får leva så som jag lever och jag som dem? Skulle det göra mig lycklig att vara ekonomiskt oberoende? Jag vet inte för jag har aldrig varit det. Vad skulle jag göra? Jag vill säga att jag skulle behandla ekonomin på samma vis som jag gör idag. Men samtidigt så tror jag att jag skulle sätta sprätt på en hel del bara för att jag kan.
Nej jag vill inte vara ekonomiskt oberoende för en månad, inte ens livet ut. Pengar är viktigt men det gör varken till eller från med måendet. Det tror iallafall jag.
Vad tror ni? Skulle ni vilja byta liv med någon för en månad?

En kommentar till “Skulle du vara lycklig om du blir ekonomiskt oberoende?”

Kommentera