Det här med tillit!

Innan jag blev tillsammans med Micke så visste jag knappt vad tillit var. Jag hade aldrig haft ett ordentligt förhållande, dejtade en del killar som samtidigt rullade runt i sänghalmen med andra tjejer. Jag kom till slut till en punkt i livet då jag inte litade på någon. Jag kunde inte hur mycket jag än försökte, hade svårt att lita på mig själv till och med. Det knepigaste var att jag fick svårt för att lita på mina vänner, till och med mina bästa vänner. Jag satte upp en vägg inombords som var otroligt svår att rubba. I början av mitt och Mickes förhållande så sökte jag efter anledningar till att han skulle såra mig. Det var ju en självklarhet, alla andra hade ju trampat på mig och ljugit mig blå.. Klart att han också skulle göra det. Sakta men säkert så släppte jag ned garden och lät han få lära känna mig ordentligt. Jag berättade småsaker som jag inte delat med mig av till någon annan tidigare..

Jag ville se om han klarade av det och om det skulle stanna hos honom, vilket det gjorde. Jag började sakta men säkert växa som person och hade snart släppt garden och släppt in Micke helt. Han visade mig vad tillit är. Han motbevisade mig totalt vilket jag är jävligt glad för❤ Det tog en bra stund innan jag vågade lita på någon annan än honom. Ett tag vart jag för naiv och litade på allt och alla, lärde mig då att jag ska vara lite försiktig istället. Tillit är svårt..  Ellsr egentligen är det inte det. Men har man som jag blivit trampad på så många gånger som ja så kan det vara svårt. Eller det har VARIT svårt.

Jag googlade ”Vad är tillit” så jag kunde få lite inspiration till det här inlägget. Inspiration fick jag inte men däremot lite tips och trix om hur man bygger tillit. Jag delar med mig av dem tipsen jag tycker är bäst.

Håll dina löften
När du står vid ditt ord blir du pålitlig. Du blir en person att räkna med. Misstänksamhet och tvivel uppstår när du upprepade gånger sviker dina löften. Det spelar ingen roll hur godtagbara du själv anser att de är.

Om du måste svika ett löfte tala om det snarast
Även om vi har för avsikt att hålla ett löfte kan livet komma emellan. Faktorer som vi inte kan påverka kan omintetgöra våra planer och kalkyler. Om du blir tvungen att bryta ditt löfte låt din motpart få veta det snarast.

Säg förlåt när du gjort fel
Vi gör alla fel och trampar i klaver. När du är mån om att förtroendet återupprättas ber du om ursäkt för det inträffade och erbjuder dig att reparera eller kompensera för den uppkomna skadan.

Var lojal
Det som sägs i förtroende ska stanna mellan fyra öron. Det som handlar om det personliga och privata bör enbart berättas av den som det berör. Hur harmlöst du själv än bedömer att det är. En annan form av illojalitet är att prata om någon istället för till personen i fråga. Säg därför aldrig något om någon som du inte kan stå för när ni möts på tu man hand.

Var dig själv
Att vara dig själv förutsätter att du känner dig själv så pass väl att du inte behöver dölja något för dig själv. När du vet vem du är blir det betydligt lättare att vara den samma oavsett vilken roll du innehar eller vilken scen du befinner dig på. Du kan välja vad du vill lyfta fram och belysa men kärnan förblir den samma. På så sätt blir du förtroendeingivande

Någon jag känner tillit till är min fina vän @Minigrisenhulda

även hon har skrivit.om tillit❤

4 reaktioner till “Det här med tillit!”

Kommentera