Be aldrig om ursäkt för något du kommer göra om!

Jag har en vän som har lärt mig extremt mycket genom åren.. Men en sak som har fastnat hos mig är att en ursäkt är helig, jag har säkert nämnt det i bloggen förut men det tåls att ta upp igen. Har man gjort fel så ber man om ursäkt.. Nu snackar jag inte om småsaker ,utan om man sårat någon eller brutit ett löfte.. Något stort. Inte om man glömt mjölken framme.. När man ber om ursäkt eller förlåtelse så betyder det att man inte kommer göra om det. Och att lämna mjölken framme krävs det inte i mina ögon en ursäkt för.

När någon säger förlåt för småsaker så brukar jag säga ”Be inte om ursäkt för något du kommer göra om”  Sen är det givetvis så att jag brukar säga det med glimten i ögat. Men samtidigt så menar jag varje ord.

Jag vet när det är läge för en ursäkt och inte, för jag har mina värderingar kring det.. Jag ber inte om ursäkt om jag glömt mjölken framme när någon påpekar det.. Det blir snarare ett ”oops my bad ska försöka bli bättre på det där” Nu är ju detta ett svin kasst exempel egentligen för jag dricker inte mjölk. Men jag tror ni förstår vad jag menar?

Vad anser ni? Är en ursäkt lika helig för er som den är för mig?

Kommentera