”Du måste tro på gud för att tro på änglarna”

Måste man tro på gud för att tro på änglar? Det är en diskussion jag har haft återkommande gånger med olika personer. Alla har olika syn på det hela och det anser jag bara är roligt. Men när någon talar om för mig att min tro är fel så kan jag bli lite brydd. Jag har aldrig dömt någon för sin tro eller sagt att det är fel. Jag tror på att de personer har sin tro , men jag har inte samma. Jag tror starkt på änglarna och deras kärlek och all hjälp de ger oss människor. Men jag tror inte på gud. Här kommer ofta diskussioner in ”Du måste tro på gud för änglarna är hans barn och skapelse lik som oss människor”. Den meningen får jag ofta höra. Så fort jag försöker öppna käften och förklara varför jag endast tror på änglarna så får jag inte en syl i vädret, och det slår aldrig fel. I min mening så behöver man absolut inte tro på gud för att tro på änglarna.. Änglarna är mina trofaste vänner och de har hjälpt mig mycket på olika sätt… En dag kanske jag delar med mig av mina upplevelser.. Den dagen är inte idag.

Jag har ärkeängeln Gabriel och Michael vid min sida och det känns tryggt. Jag tackar dem varje kväll för allt de gör för mig, men jag ber aldrig om för mycket. Saker jag kan ordna själv och kämpa för behöver jag inte be om hjälp för.. När jag ber om hjälp är det inte för att jag ska hitta något som är borttappat eller liknande. Kasst exempel… Är det så att jag känner mig rädd i vissa situationer och inte klarar av att skaka av mig det så kan jag be om hjälp. Det är inte.”Hjälp mig”. Det behöver vara mer specifikt än så, vad är det du behöver hjälp med? Änglarna är alltid med oss och de vet oftast vad vi behöver.

Alla har sin egna tro och det bör respekteras och accepteras. Självklart kan man alltid diskutera om detta, men att bli dömd för sin tro…Det mina vänner, det är fruktansvärt fel.

En kommentar till “”Du måste tro på gud för att tro på änglarna””

Kommentera