Skäms aldrig över ditt mående❤

Dagens mående är betydligt bättre idag än igår. Men vet ni? Igår skämdes jag över mitt mående, jag skämdes över att jag hade ångest, att jag grät hejdlöst över något jag inte kan rå för. Efter min promenad så kom jag till insikt med att jag ska inte skämmas. Finns ingen anledning till det. Mår du dåligt så ska inte du heller skämmas. Det finns ingen skam i psykisk ohälsa. Jag tänker såhär, vissa personer som har cancer skäms inte över det för det är ingenting de kan rå för. Nu tog jag dock en förjävlig sjukdom som val och det går säkerligen inte att jämföras med psykisk ohälsa. Men ni förstår säkert vad jag menar?. Jag skäms inte när jag mår bra och har en suverän dag, varför ska jag låta skammen komma fram när jag har en dålig dag? För det är endast en dålig eller ett gäng dåliga dagar. Det är inte ett dåligt liv. För jag tycker inte mitt liv är dåligt, jag älskar att leva.. Men jag älskar inte mina dåliga dagar. Jag hatar dem men innerst inne så vet jag ju att det blir bättre efter antingen en timme eller någon dag.

Men just i studen då allt är ett helvette så känns det som att det aldrig ska ta slut, som jag skrev igår.. Tusen raklblad genom kroppen.. Men det gick över..  Jag lyckades vända allt och idag är det som sagt bättre.

Skäms aldrig över ditt mående eller situation. Sträck på er och var stolta över att ni lever. Vi har bara ett liv vad vi vet och vi väljer själva hur vi bill forma det trots våra eventuella skavanker.

Vi är bra som vi är och duger i alla lägen oavsett ångest,panikattacker, självskadande etc. Jag väljer att ge ångesten en smäll på käften med ett leende på läpparna.

3 reaktioner till “Skäms aldrig över ditt mående❤”

Kommentera