”Du kan inte skaffa barn med dina diagnoser”

Redan när jag var 20 så fick jag höra av en dåvarande vän att jag borde börja tänka på att skaffa barn och familj.. För tiden var inne för det? Kan säga att hon och jag hade helt olika åsikter om det. Vid den tiden hade jag inget seriöst förhållande och var absolut inte mogen eller redo för vad barn och allt var det innebär. För ett par år sedan så satt jag och en annan och diskuterade barn, det är kanske två år sedan.. Då nämnde jag att om jag ska skaffa barn så är det självklart tillsammans med Micke då han är mitt livs kärlek.. Giftemål kom också upp på tapeten. Då får jag istället höra ”Det där är lönlöst och tänka på Michaela, du måste ordna upp ditt liv först. Du är sjukskriven och har inget jobb så det där går inte , dessutom har du diagnoser så chansen är stor att dina barn får samma”  Det var som en jävla spark i magen att få höra de orden kan jag säga. Varje gång jag och Micke diskuterar giftermål och barn så kommer de där orden från mitt bakhuvud. Jag är fortfarande sjukskriven och kommer troligtvis vara det riktigt länge. Men ska det hindra mig från att gifta mig och skaffa familj? Jag är snart 30 och har ingen brådska med familjeliv och giftermål.. Men det gör lite ont i mig att jag inte kan se det framför mig pga orden om att jag måste ordna upp mitt liv.

Jag skulle inte sätta ett barn till världen förens jag vet hur allt blir. Men samtidigt så kommer vi inte försöka bilda familj så fort jag fått ett besked om jag blir sjukpensionär eller inte. Men att ordna upp mitt liv? Det är såhär mitt liv ser ut.. Jag är den jag är och har min problematik. Hur ska jag ordna upp det? Jag har ordnat mitt liv så gott jag kan för min EGEN skull inte för någon annan. Sen kan jag tycka att det är upp till mig och Micke angående barn och giftermål? Inte till någon annan? Jag är vuxen och vet vad som är bäst för oss och inte. Just nu är det inte läge, jag vill flytta härifrån först.
Men den dagen vi blir föräldrar så kommer jag vara samma person som jag är idag. Med diagnoser och skavanker. Det är ingenting jag kan ordna upp, inte på det sättet att diagnoser och problematik försvinner helt.

Ingen är perfekt och jag är helt säker på att vi skulle bli superbra föräldrar när tiden är inne. När är tiden inne? Det vet jag inte men som jag nämnde har vi ingen brådska. Jag ska ju uppenbarligen ordna upp mitt liv först..

14 reaktioner till “”Du kan inte skaffa barn med dina diagnoser””

  1. Men fy vad hemskt sagt! Det är ju ditt liv som du gör vad du vill med! Ingen har med det att göra. Just att du känner som du gör så skulle du säkert bli en jättebra mamma!!! 😍

  2. Det är bara ni som bestämmer det där, sen kan alla andra bara hålla truten, ärligt! När jag blev gravid med Qasper, ojojoj, släkten som dom kommer ner på mig. Jag var INTE i rätt läge i livet för att skaffa barn. Men jag behöll han och kolla var jag är idag? Så alla fixa det hur läget än ser ut i nutid. Det kommer när det kommer och då vet ni om det är rätt. 😊 <3

  3. Men gud vad hemskt att läsa gumman, jag kan varken förstå den ena eller den andra personen som kan säga så jäkla sjuka saker!! Fan vad arg jag blir alltså jag kokar!!!! Stå på dig gumman jag vet att du & Micke en dag skulle bli super bra föräldrar när tiden är inne ❤❤❤

  4. Men usch så elakt å säga att du inte ska eller borde skaffa barn då. Om du vill å när du/ni känner er redo ska ni väll såklart göra det å det ä klart man inte ska ha bråttom med sånt.☺ när du väl känner dig redo för det så äre klart du ska skaffa om du såklart vill. Ingen ska stoppa dig/er från det såklart.

  5. Hur kan man ens säga så? Förstår att du blev helt knäckt, det hade jag också blivit. Hoppas att du kan skaka av dig dom orden snart för en sån sak ska inte få hindra dig ifrån något du vill! Även om det inte är dags just nu så ska tanken på familjeliv ändå vara en mysig tanke och dröm, låt inte någon förstöra det för dig. Du är en fantastisk person som kommer bli en helt underbar mamma en dag ❤️

Kommentera