Paniken tar över min kropp

När paniken styr över min kropp så hinner jag inte tänka, allt sker på en gång. Jag skakar,gråter, skriker och ibland är jag tvungen att bita mig själv i handen för att komma tillbaks till verkligheten, det är inte alltid jag hinner att tänka så långt heller. Jag är väl medveten om att bita mig själv i handen inte är särskilt bra. Jag kan inte tänka klart i den situationen. Skrev ”när paniken tar över min kropp”.. Visst låter det dramatiskt? Men det är så det känns och jag kan inte förklara det på något annat vis. Jag har fått så många olika tips ifrån psykiatrin vad jag ska göra under en panik eller ångest attack. Men helt ärligt så hinner jag sällan med att ta till övningarna. En av dem är att man ska tänka på stopp skylten som är i trafiken. ”Stopp, detta skadar inte mig jag lever fortfarande och detta kommer inte ta mitt liv” Men tro mig när jag säger att ibland är det omöjligt att tänka så.

Det finns tillfällen då jag har två attacker per dag och det kan ske flera dagar i rad. Det är inte världens roligaste när det händer. Speciellt när jag inte vet varför det händer. Det kommer som en jävla käftsmäll. Jag vaknar med ångest varje dag och nej det är ingen överdrift utan det är dagens sanning. Det är alltid i olika nivåer och de dagar jag kan kontrollera den är som en jackpott vinst. Jag ser ofta till att hålla mig sysselsatt när jag känner att det kommer bli en tuff dag. Oftast tar jag ut mig alldeles för mycket. Jag städar som en galning, tar en powerwalk, hjälper till inne hos svärföräldrarna. Jag överanstränger mig helt enkelt. Men jag är hellre helt slut för att jag varit aktiv på något sätt än att vara helt slut av en panik/ångest attack.

De senaste månaderna så har jag funderat över om jag har gjort något för att förtjäna detta? Jag har kommit fram till att så är inte fallet. Jag tror på att allt sker av en anledning, och att man ska lära sig något av varje händelse i livet. Jag har dock inte kommit fram till vad det är jag ska lära mig av detta?

Lever du med psykisk ohälsa? Har du ångest/panikattacker? Det är inte ditt fel att du har det som du har det. I mina ögon är vi alla vinnare oavsett problematik. Vi tar oss igenom dagar som kan vata ett rent och skärt helvette. Som en vän till mig sa häromdagen ”Det är inget jobb för en mes”. Vi är starka och vi ska vara stolta över oss själva oavsett vad. 💜

2 reaktioner till “Paniken tar över min kropp”

Kommentera