Bara för att du inte fått ligga på länge.

Igår var jag iväg med Helen en sväng och jag kom underfund med hur bittra människor är. Jag fick  ett utbrott på en person i kön på max.  Vi står och ska snart få beställa, jag ser att kassören har extremt mycket att göra, han är stressad men gör sitt bästa för att få ut alla beställningar och han gör sitt bästa för att hålla god min. Precis när det är vår tur tränger sig en kvinna förbi oss och börjar klaga på sin beställning, hon hade fått läsken fel. Hon stod precis bakom oss och sättet hon uttryckte sig på.. Ja de va de som fick mig att koka ”Nu har jag väntat länge nog för att få rätta till min beställning. Hade du gjort rätt från början hade jag inte behövt stå här och vänta så jävla länge” Jaha? Och? Jag är absolut inte sur över att hon smet före oss. Sättet hon tilltalde honom på är för mig avskyvärt.De som jobbar på en snabbmats resturang som max har ständig stress på sig och det är lätt att det blir fel ibland. Alla kan fela den här damen är ett levande bevis på det. Hade hon varit artig hade jag inte reagerat. Killen i kassan rättade till hennes läsk och bad om ursäkt. Man kan tycka att det ska räcka för henne men inte då. Då kommer nästa våg av egoism och otrevligheter. ” Ja nog ska du be om ursäkt allt, det ska bli rätt från början. Men du verkar ju inkompetent. Hit kommer jag inte tillbaks” Att bara stå och se på när killen får all den här skiten, det fixade inte jag. Så jag öppnar käften och säger ” Nej och vet du vad, stämningen lär bli mycket trevligare utan dig här iallafall. Ge inte överdrivet med skit för ett simpelt misstag. Gå nu och drick din jävla läsk och gör oss alla en tjänst och håll käften under tiden;”  Nog höll hon käften allt och lämnde restaurangen.. Skönt. När jag gjorde min beställning så fick jag ett leende av killen i kassan och ett tack. Jag svarade med ett leende att det är absolut ingenting att tacka för. Sen berättade han att jag gjorde hans dag. Det kändes kul. Men bara för att någon inte fått ligga på länge betyder det inte att det är okej att bete sig hursomhelst. Ser du någon som får onödig skit? Vill du öppna käften och säga ifrån? Gör det då, jag tror samhället blir bra mycket trevligare då. Det är iallafall vad jag hoppas på.

6 reaktioner till “Bara för att du inte fått ligga på länge.”

  1. Själv jobbat på mcdonalds och minsann också fått en sån kärring i kön. Sen kom en ängel precis som du och tillrättavisade aset! Bra gjort!!!

Kommentera