Att lida av tvångstankar

Jag har en del tvångstankar en del är överkomliga medans andra är extrema.
För att nämna en så handlar det om tid. Har bestämt att vi ska fika tillsammans med Mickes föräldrar under dagen så måste jag ha en fast tid för det. Spelar absolut ingen roll att vi bor 20m ifrån varandra. Tiden är skit viktig för mig. Säger vi att det är fika vid 14.00 då är jag där inne 13.55 för jag vet att de ska bryggas kaffe vilket tar någon minut. Sitter inte alla till bords vid 14.00 exakt och hugger in i fikat så blir det kaos in mitt huvud och jag blir extremt stressad. Jag kliar mig på kroppen och försöker hålla god min även om de ser igenom mig. Nu har jag sådan fruktansvärd tur så de vet om att detta är en tvångstanke och att jag inte kan hjälpa det. Därför gör det sitt bästa med att ge mig en fast tid och så försöker de hålla sig till det. Sen kan de ju självklart hända saker som gör att vi ställer in fikan, men även så blir det kalabalik i mitt huvud.

Detta är något jag tampas med varje dag och gör mitt absolut bästa för att inte låta denna tvångstanke kring tider ta över mitt liv.
Ett annat exempel är om jag bokat in någon med en vän och vi ska mötas upp en viss tid och ngn av oss blir försenade pga den kommunala trafiken.. Även då kajkar allt ur i mitt huvud och jag tycker det är skit jobbigt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det..? Kan vara så att jag inte tagit upp detta med psykiatrin.. Jag tror faktiskt inte att jag har det? Det är nog läge att jag gör det nästa gång jag ska dit.

Har ni tvångstankar? Vad gör ni åt dem när det blir för jobbigt?

2 reaktioner till “Att lida av tvångstankar”

  1. Jag har liknande problem. Jag måste alltid veta exakt tid, blir det ”luddigt” blir jag galet stressad och kan få världens utbrott. Jag vill liksom göra upp min plan i huvudet och ändras nåt blir det jobbigt 😵

Kommentera