Hur vill du representera dig själv?

När jag är så pass deprimerad och fylld av ångest så är jag expert på att vara elak mot mig själv. Jag har tankar som att jag inte duger som jag är, att jag är tjock,att jag inte klarar av ett skit , att jag ser ut som skit. Jag tror det är väldigt vanligt att personer med psykisk ohälsa gör på det här sättet. Säkerligen personer som inte lider av det heller. Men en tanke slog mig häromdagen. Så som man pratar om sig själv när man inte mår så bra. Är det något du skulle kunna säga till din bästa vän? Alla elaka ord du kastar på dig själv, skulle du kunna säga det till en vän? ”Fan va du är värdelös” Jag personligen skulle aldrig kunna göra det. Tänk om man skulle prata till sina vänner och familj som man gör till sig själv? Vad fel det skulle bli. Det jag försöker komma fram till är att det är viktigt att vara snäll mot sig själv, hur djupt nere i skiten man än är. Tro mig jag vet att det är svårt.

Vartenda ord som kommer ur din mun representerar dig. Även de elaka orden om dig själv. Så hur vill du representera dig själv? Som en elak jävel eller en snäll jävel? Som jag skrev innan så vet jag att det är svårt att vara snäll mot sig själv. Men varför ska det vara så svårt när man är snäll mot sin omgivning? Detta är något jag hoppas klara av 2018, att vara snäll mot mig själv. Sänka ribban lite och inte ha skyhöga mål.  Det blir bäst så.

8 reaktioner till “Hur vill du representera dig själv?”

  1. Jag kan verkligen relatera till dina ord. Det är faktiskt ett mål och ett löfte jag har iår, att förlåta och tro mer på mig själv. Tycker verkligen det var en bra liknelse när du jämför hur vi är gentemot andra! <3

  2. Så himla bra skrivet! Det är något jag senaste månaderna har försökt börja leva efter. Det är en lång process såklart men det ligger så mycket i det. ”Skulle jag säga det här till en vän?” Man ska vara snäll mot sig själv, även om det är lättare sagt än gjort. 😊

Kommentera