När ens egen pappa vill ta sitt liv

Vad gör man när ens egen pappa som man inte pratat med på 1 år ringer och gråter i telefonen och talar om att han inte vill leva längre? Försöker man få honom att tänka om eller blir man arg? Jag blev fullkomligt rosenrasade, höjde rösten och gav honom några väl valda ord. Samtalet pågick i 2 timmar. Varför lade jag inte bara på? Jag har haft det så jäkla bra utan hans skit. Hans missbruk, hans hårda ord, och allt annat ni kan tänka er.. Istället har vi det där långa samtalet som avalutades med ”Vi får se om jag lever imorgon” . Jag kunde inte sova den natten, jag vet inte om det var för att jag var orolig, eller förbannad.. Kanske båda?  Nu har vi haft kontakt i några dagar och jag kan säga att jag är så jävla utmattad, för allt är vara en jävla sörja. Ni anar inte hur mycket jag ångrar att jag svarade. Jag må låta kall och elak, men det är precis så jag känner. Nu har han nässlat sig in igen , vilket jag absolut inte ville. Att vara dotter till en alkoholist/missbrukare har varit en kamp under hela mitt liv och jag har känt mig tillfreds med att inte ha kontakt med honom. Varför är jag så jäkla svag som svarar när han ringer?

Sen får jag veta att han har fått en orosanmälan på sig av soc? Varför skedde inte det när jag var barn? Jag är glad att han fått anmälan på sig. Min mardröm är att mina systrar ska ha samma typ av uppväxt som jag hade, och andra sidan vet jag att de haft det bättre än vad jag hade. Men jag vet att tjejerna definitivt inte haft det lätt. Hade jag varit starkare än vad jag är så hade jag gjort en orosanmälan för flera år sen. Den som gjorde det förtjänar i mina ögon en jävla medalj!

3 reaktioner till “När ens egen pappa vill ta sitt liv”

  1. Förstår dig vännen.. inte lätt att bara låta bli.. men du måste mickis 😊 tänk på dig själv bara va lite (ego) de har han ALLTID varit mot dig.. du har mått så dåligt pga honom så nu är de din tur att få må bra utan honom.. så stå på dig och låt han inte trycka ned dig igen.. jag finns här om du behöver, de vet du 😊 kämpa kämpa och släpp.. du gör aldeles rätt i att inte bry dig i vad han säger.. så kämpa på du är en krigare 😊😉👍

  2. Bra fråga, det beror nog helt på vilken relation man har. Men självklart vill man inte att någon ska ta sitt liv och ett sånt där samtal ska ingen behöva få. Det är riktigt psykiskt påfrestande, hua! Massa styrkekramar till dig <3

Kommentera