Försäkringskassan håller fast vid sitt beslut

Jag fick besked från Försäkringskassan idag att de inte tänker ändra sitt beslut. Jag kommer alltså inte att få sjukersättning, de anser att jag arbetstränat för lite och att det faktiskt finns arbeten jag skulle kunna klara av. Det är lite lustigt, igår vid matbordet så satt jag och micke och diskuterade vad vi trodde om det här beslutet. Jag menade på att de kommer att neka mig sjukersättning och att jag förmodligen kommer tömma ut all sjukpenning och sen bli tvingad ut i arbete. Jag hade rätt om att de skulle avslå omprövningen,  men vad som händer nu vet jag faktiskt inte. Jag vet att jag kommer ha sjukpenning ett tag framöver. Men det är inte riktigt det som är grejen. Det känns som att jag inte tas på allvar för fem jäkla öre. Försäkringskassan har gått emot sin egna medicinska rådgivare vilket känns lite galet. Det är inte det att jag inte tror att jag aldrig kommer kunna arbeta igen, för det tror jag absolut att jag kommer kunna. Frågan är bara när. Igår sa jag att jag inte skulle känna mig nedslagen av beslutet eftersom jag redan var så säker på att det skulle avslås. Men att läsa det där förbannade pappret gjorde mig lite nedslagen. Det jag kan göra är att skicka in en överklagan till förvaltningsrätten. Men helt ärligt? Vad skulle det ge mig? Förmodligen ett avslag till. Eller ska man satsa på 3e gången gillt?

Jag har möte med psykiatrin på Fredag och jag kommer att ta med mig brevet dit så de också får se, sen får de komma med förlag vad jag ska göra. För som sagt jag vet inte.

Men varför hålla ett möte tillsammans med försäkringskassan och alla är på samma plan, och sedan när jag ansöker om sjukersättning som vi alla var överens om så får jag avslag? Varför uppmuntra mig till något som ger mig förhoppningar och en uns av lättnad för att sedan kicka mig i magen? 

Jag får ta mig upp och kämpa vidare och se vad som händer. Jag tänker inte ligga kvar på marken och låta dem trampa på mig. På ett eller annat sätt blir allt bra. Allt i livet har en mening och sker av en anledning. Det är dags att acceptera att saker och ting faktiskt inte alltid blir som det en gång sagts att det ska bli.

8 reaktioner till “Försäkringskassan håller fast vid sitt beslut”

  1. Förstår mig verkligen inte på dessa system som finns där för att skydda oss! 😞 I värsta fall får du väl kasta dig ut i arbetslivet och bevisa för dem att det faktiskt inte funkar. Men risken då är väl att du kommer må ännu sämre och det tar istället ännu längre tid till du är redo för att arbetsträna igen? Men kom ihåg att inte låta det här slå ner dig, nån gång vänder det! Styrkekramar ❤️

  2. Det är HELT galet. Jag har verkligen både för många ord och inga alls. Har läst på och hört mig för vad som pågår inom sjukvården och försäkringskassan… det är kaos. Alla handläggare mår dåligt som fan för de order de har fått sedan någon gång i september är bananas. Det drabbar alla. Läkarna ska agera arbetsförmedlare och berätta Hur FRISK du/vi är istället för hur sjuk. De ska komma med förslag om vad man klarar av. Sedan säger ÄNDÅ försäkringskassans experter: Nejmen han eller hon är för sjuk för arbete! Då är ändå bedömning upp till handläggaren.. som enligt sin chef måste följa en viss statistik numera, för att det ska se ut som sverige jobbar.. annars får den sparken. Ungefär så, en bråkdel av vad som pågår bakom kulisserna medan hundratusentals sjukskrivna och funktionsnedsatta barn som vuxna drabbas. Du gör det bra. Är väl vad jag vill säga. Helt jävla fenomenalt, fina kämpe!❤️

  3. Hjärtat♥️ Du Gör Det Bra! Det går inte emot dig för att du ska behöva kämpa hårdare eller lära dig mer, det är ett system ut funktion som skapar depression. Du gör verkligen allt du kan fast att du inte orkar🙏🏼✨💛Jag är så tacksam att du har kärlek och gott i ditt liv, igenom det kommer du mer än klara av det här💕

Kommentera