Att hetsäta tills man kräks

Någonting som är ett stort problem hos mig är att jag hetsäter.. Nästan jämt. Oftast är det en sjuhelsikes massa snacks och godis, det har hänt att jag ätit så pass mycket att jag kräkts innan jag ska gå och sova, Jag framkallar det inte själv utan det bara kommer. Jag har pratat med psykiatrin om detta, men enligt dem så kan de inte göra något för mig och de tycker vi ska få ångesten i schack. De tror att får vi bukt på ångesten så kommer jag sluta hetsäta. Jag har tagit upp detta en gång bara, men jag tror att jag behöver stryka under problemet lite extra när jag ska dit på Fredag. Vet inte om de kommer att säga som sist eller faktiskt ge mig tips och råd, jag vet att det inte är deras avdelning och jag vet inte heller om detta klassas som en ätstörning? Jag har haft detta problem jäkligt länge men inte orkat ta tag i det. Men jag kände tidigare idag att något måste göras. Det är liksom inte konstigt att jag är så jäkla energilös som jag är när jag äter så mycket onyttigt, jag behandlar min mage som en papperskorg.

Under en period för ett par år sen så var jag väldigt aktiv på gym och jag åt det som kallas ”rätt kost”. Jag hetsåt inte eller hade ångest under den perioden , jag mådde helt ärligt riktigt jäkla bra. Börja träna igen då tänker ni säkert? Jag bor mitt ute i skogen och de närmaste gymmet är extremt sunkigt och jag trivdes inte alls där när jag testade förra året. Men är motion svaret för hetsätning? Jag har haft funderingar på att börja simma igen. Ett bad kort för 3 månader kostar 500 spänn, plus att jag kommer behöva månadskort busskort och det vet jag inte ens vad det kostar i dag. Sen när jag inte ver hur min ekonomi kommer se ut framöver så vågar jag inte lägga ut de pengarna, iaf inte just nu. Nu slår tanken er säkert ”att äta chips varje dag? Dra ner på det så har du råd”. Vilket är sant och egentligen kanske svaret på allt. Men jag kan fan inte låta bli när jag är i affären.

Känner mig så jäkla hopplös för tillfället, och jävligt trött på mig själv.

5 reaktioner till “Att hetsäta tills man kräks”

  1. Du är inte hopplös! Det är så lätt att komma in i mönster som inte är bra för en. Vet att du testade promenader för ett tag sedan, hur kändes det och är det värt att börja igen? Sen har jag aldrig trott på att sluta med något helt så jag tycker helt klart att du ska kunna unna dig godis och chips ibland. Om du tror du mår bättre utan men det är svårt att inte falla för frestelsen så testa att dra ner på mängden du köper hem 😊 Jag är en riktig godisgris och har haft en period med väldigt mycket godsaker nu så jag försöker att inte köpa hem så mycket, för finns det hemma så äter jag upp det XD

  2. Du är inte hopplös!! I mina öron låter det som att du kan ha bulimi, sockerberoende och/eller hetsätningsstörning. Jag led av bulimi i flera år och tryckte i mig allt jag kom över för att sen kräkas. Jag framkallade dock kräkningarna själv. Tycker det låter förjävligt att de inte kan hjälpa dig! Så jävla less på vården ibland!! KRAM

  3. Jag rörde ju definitivt mer på mig i somras än vad jag gör nu. Tror det är snön som fått mig att tappa lusten att gå en promenad. Men jag ska nog börja ge mig ut och traska igen oavsett snön. Känns ju faktiskt kanon efteråt. ❤

Kommentera