Jag vet vilka mina riktiga vänner är

Godmorgon!

Eller ja det kanske inte är Godmorgon för er, men för mig är det de. Jag vaknade för en liten stund sedan och har precis ätit frukost. Sover kanske lite för länge för mitt egna bästa? Den enda gången jag kliver upp i någorlunda tid är när jag har ett möte inbokat eller om jag ska iväg och träffa en vän. Möten händer oftare än vad en träff med en vän gör. När jag skriver möten så menar jag att jag har en tid hos psykiatrin som är varannan vecka. Inte de roligaste mötena men de mest givande för min hälsa och jag är glad att jag får den hjälp jag behöver, det är inte många som får det tyvärr.

Anledningen till att jag inte träffar mina vänner så ofta som jag vill är för att det krävs så mycket planering. I mitt huvud kan jag inte bestämma samma dag att jag ska umgås, det blir kaos i mitt huvud av någon anledning. Jag behöver förbereda mig mentalt för att jag ska hoppa på bussen och ge mig iväg. De som känner mig väl vet att det är på det här sättet, mina små guldkorn är få men det är dem som är mina riktiga vänner . Sen händer det att livet kommer i mellan och jag avbokar i sista sekund. Jag vet att det kan såra och att det kan kännas förjävligt för motparten. Likaså för mig som behöver avboka för psyket inte ritkigt håller den dagen. Detta har resulterat i att de flesta hör inte av sig längre, och när jag försöker visa framfötterna genom att höra av mig så får jag ingen respons alls. Då är det inga sanna vänner och jag kan lika gärna klara mig utan dem. Jag vet vilka som är mina riktiga vänner och inte. Vilket känns riktigt bra i hjärtat.

 

2 reaktioner till “Jag vet vilka mina riktiga vänner är”

Kommentera