Sluta med mediciner?

Jag vet inte riktigt hur jag mår idag. Jag vill så gärna säga att allt är frid och fröjd och faktiskt mena det. Igår så funderade jag på hur jag skulle må utan min mediciner då den antidepressiva varken gör till eller från just nu, dessutom ska det erkännas att den glöms bort ganska ofta. Det har varit värre, det var en period jag glömde ta dem under en veckas tid. Nu kommer jag ihåg det varannan dag om jag har tur. Jag frågade Micke vad han trodde skulle hända om jag bara slutade med alla medeciner och hans svar var ”Varför?” . Mitt svar var ganska idiotiskt när jag sa det högt. Vilket var att jag lagt på mig så mycket vätska och jag är trött på att känna mig som en valross.

Sanningen är nog att jag skulle må betydligt sämre utan mina medikament, men jag skulle bli av med all vätska. Är det värt att må sämre och bli av med vätskan, eller må sisådär och ha onödigt mycket vätska i kroppen? Jag tror på sistnämnda. Finns bara en sak att göra åt saken och det är att börja motionera mera, och sätta alarm på telefonen så jag minns mina antidepressiva.

Måste ta upp detta med min läkare också, se om vi kan göra några ändringar kring medikamenten . Men det är ingen ide att satsa på en sommar kropp då vi inte har någon vidare sommar i Sverige😉 Skämt och sido. Jag undrar vart min kropps positivitet tog vägen? Den är nog här någonstans. Jag är nog bara jävligt sugen på någon form av förändring. Kanske ska klippa mig istället för att ha tankar på att sluta med mediciner? Ja jag tror det är en bättre ide.

4 reaktioner till “Sluta med mediciner?”

  1. Det känns igen det där med olika biverkningar som medicinerna ger och som gör att jag vill sluta med dem. Det blir ju ofta jobbigt i längden med biverkningarna om dem inte går över samtidigt som man ju vill ha kvar dem för måendets skull också. Förstår att det kan bli jobbigt att ha extra vätska i kroppen, tänker att det kanske påverkar ens rörlighet och rörelseförmåga? Tycker ju att vården borde ta det här med biverkningar på större allvar och hjälpa en att få bort biverkningarna om det går så man kan stå kvar på sin medicin. Hoppas att det ordnar sig. Kram kram

  2. Jag gick upp 20 kg när jag gick på antidepp för 3 år sedan. Det fick mig att sluta och det gjorde mig varken mer eller mindre. Men de hjälpte mig verkligen i början. Gör som du känner för hjärtat <3

  3. ❤️
    Förhoppningsvis så slipper du alla mediciner tids nog, är nog det sundaste att vänta, dom gör ju trots allt nytta. Kram!

Kommentera