Hur var jag som tonåring?

 

När jag gick i grundskolan samt gymnasiet var jag en såndär tjej som sket i allt, jag gick in på lektionen för att visa att jag faktiskt var i skolan, när läraren vände ryggen till smet jag ut. I grundskolan lade jag mig ute i soffan o skrev en novell eller somnade.. Lärarna vart galna på mig, ringde alltid hem till min mamma, men vad kunde hon göra? Jag skärpte till mig på slutet av nian och försökte få ordning på betygen. Men det gick inte som jag ville, jag fick gå IV ett år. Skoltrött och less på allt så begav jag mig in till IV programmet och var på lektionerna, men gjorde jag någonting? Nej inte dugg egentligen. Åkte hem o sov hos min vän Malin. Vi hade samma inställning till det mesta i livet, det enda vi inte hade gemensamt var nog kärleken till Rock musik. Trots att vi inte delade det intrresset så följde hon med mig för att se Backyard babies ett par gånger. Vilket jag aldrig kommer att glömma. Kommer inte heller glömma de gångerna vi satt ute i solen och snackade skit om vad vi tyckte var relevant just då. Finns så många minnen och jag kan inte räkna upp dem alla.

Efter en tid skärpte jag trots allt till mig och fick betyg så jag kunde komma in på en vettig linje som det kallades. Jag valde Handels-programmet.. Men jag var en jobbig  snorunge, så jag återgick till att skolka och inte infinna mig på lektionerna. Jag befann mig istället i Cafeterian. Där hjälpte jag till med att bre mackor, sålde te och kakor till de andra eleverna  Jag lärde känna en väldigt härlig tjej som jag fortfarande är vän med idag. Vi gjorde livet surt för de flesta, lyssnade inte på vad de beställde utan gav dem de vi tyckte de skulle ha, höjde musiken när de var en låt vi tyckte om, trots att det var bestämt att det skulle vara en viss volym. Om det var någon som bestämt radio kanal bytte vi till de n vi ville ha. Drack Hallon te och tyckte livet var as bra sålänge vi inte var på lektion Vi gjorde exakt som vi ville, det var ingen som sade till oss.. Förutom våra lärare som kom ut till cafet i mellanåt och frågade varför vi inte var på lektionen. Då var det bara att parvla sig tillbaks, o samma visa igen när de vände ryggen till.

En dag var det en lärare som ledsnade rejält på mig och min vän, hon höjde rösten och frågade vad i helvette vi gjorde här om vi inte skulle gå på lektionerna för gymnasiet var ju trots allt frivilligt. Den dagen hoppade jag av. På två månader var jag på 4 hela lektioner.

Jag var väldigt rebelisk av mig och sket i det mesta. När jag tänker tillbaks på det så får jag både ett leende på läpparna och så blir jag väldigt ledsen. Ledsen för att jag inte brydde mig om det som var viktigt, och för att jag saknar min vän Malin väldigt mycket. I år fyller hon 30 och jag kan inte fira det med henne. Men Jag vet att hon kommer sitta uppe på molnen och äta kladdkaka direkt ur formen och känna hur mycket vi saknar henne. Jag ler för att jag minns hur fantastiskt roligt jag hade det, trots att jag vet idag hur mycket hyss jag gjorde.

Vill poängtera att det är viktigt med skolgång och utbildning. Jag ångrade att jag hoppade av gymnasiet och inte skötte mig. I vuxen ålder så gick jag komvux så jag fivk mig en utbildning. Ångrar inte det en sekund. Sen att jag blev sjuksriven av diverse olika anledningar och inte kan arbeta idag är en annan sak.

Hur var ni i tonåren? Skötsamma eller rebeliska?

2 reaktioner till “Hur var jag som tonåring?”

  1. Känner igen mig i det du beskriver. Var ingen skötsam ungdom heller, och gick ut gymnasiet med ofullständiga betyg som jag sedan läste upp på komvux. Kan också känna att jag borde ha tagit saker på allvar, men var rebellisk och hade ingen respekt för framtiden. Tråkigt att Malin har gått bort, hon låter som en fantastisk vän. <3

  2. Jag vart nog rätt ”normal” i tonåren, gick till skolan och hade medelbra betyg typ. Dock vart jag nog lite som du och insåg inte riktigt hur viktig skolan var. Sista året på gymnasiet satt jag hellre uppe på kvällarna än att få bra sömn, vilket resulterade i en zombie i skolan. Tyckte nog att skolan tog upp för mycket tid och ville ha lite fritid också, vilket jag tog mig sent om nätterna. En stor nackdel med att bo ute på landet där närmaste busshållplats ligger 4km bort, tog ju bra över 1,5 timmar att bara ta sig hem.

Kommentera