Att sätta sig själv först.

Jag brukar alltid säga att man inte ska be om ursäkt för någonting man kommer göra om, ordet förlåt är heligt i mina ögon eller har iallafall varit. Detta är någonting jag hållt hårt om, men på den senaste tiden så har jag bett om ursäkt för saker jag absolut inte behövt be om ursäkt för. Jag har gjort det för att slippa tjafsa , säga att jag vet att jag gjort fel fast jag egentligen inte tycker jag gjort fel. Gått emot min egen regel så att säga.

När jag tänker efter så är det endast för att motparten ska känna sig trygg i sig själv, vilket egentligen inte är mitt jobb att sköta. Att ägna timmar åt att någon annan ska känna sig trygg i sig själv är ett hästjobb som personen i fråga kan göra själv.

Nu menar jag inte att man inte ska stötta sina nära och kära, för det ska man göra. Men när det går så långt att du inte hinner med dig själv, och du agerar på ett sätt som du inte gjort tidigare för motparten ska känna sig bekväm..

Då är det dags att ta sig ett steg tillbaka och lägga energin på sig själv. För den viktigaste personen i livet att ta hand om är sig själv, iallafall i första hand.

3 reaktioner till “Att sätta sig själv först.”

  1. Ett förlåt väger tungt och något man ska säga när man verkligen menar det, ett förlåt kan läka så mycket. Det kan var skillnad mellan att förstöra till att reparera. Hade folk varit mer ärlig och bett om förlåtelse när de gjort något fel så skulle det finns mindre problem i vardagen 🙂
    Bra inlägg min vän 🙂

Kommentera