Förvaltningsrätten

Jag fick hem ett brev i dagarna om att mitt ärende om sjukersättning nu har skickats till förvaltningsrätten. Det har bara tagit försäkringskassan sisådär 3 månader att skicka in det. Undra hur lång tid förvaltningsrätten tar på sig att utreda och pröva ärendet? Jag räknar inte med ett positivt beslut , då slipper jag bli ledsen och arg om jag har rätt. Har jag fel så är blir det ju en glad överaskning. Känner mig bara så jävla maktlös över min egen framtid..

Jag menar som det ligger ju in princip i deras händer. Jag kan inte göra annat än att vänta. Självklart vill jag bli så pass stabil att jag en dag kan gå ut i ngt form av arbete, idag är det inte möjligt. Det är en ren och skär stress för mig att inte kunna arbeta, min kropp och mitt psyke pallar inte det. Jag är inte lat och det är inte det de handlar om. Tror att de enda som faktiskt förstår vad jag försöker säga är dem som är i samma sits som mig. Men jag är inte skyldig någon en förklaring heller och jag ska inte behöva försvara mig för dem som inte förstår.

Psykiatrin vet, försäkringskassan vet men bryr sig inte. De följer bara sina riktlinjer och gör sitt jobb.

Men vet ni? En dag så kommer jag kliva ur allt det här och vara aå jävla stark och redo för att möta världen och kanske till och med ta över den. Jag har fortfarande tron på mig själv även om der är ostabilt och tungt just nu.

3 reaktioner till “Förvaltningsrätten”

Kommentera