Riktiga vänner vill förstå dig, inte döma dig❤

Jag brukar säga att jag har många kompisar och bekanta men ett fåtal riktiga vänner.
En riktig vän är en person som vet allt om en och väljer att inte döma en trots ens skavanker, man kan berätta vad som helst utan att behöva säga ”men det stannar mellan oss”. Det är skrivet i sten att det mesta man berättar stannar och är i förtroende.

En riktig för mig är även någon som inte hymlar med saker och ting. Till skillnad från familjerelationer så är vänskap något som väljs och inte kommer av sig självt. Att ha en riktig vän lite som en kärleksrelation, skillnaden är att det finns inga plikter så särskilda åtaganden. En sann vän hör inte bara av sig när dem behöver någonting eller om de inte har något bättre för sig. Vi säger att du råkar ut för något riktigt hemskt, då är det dina riktiga vänner som hör av sig och söker upp dig för att kolla om allt är bra, de sitter inte och väntar på att du ska höra av dig. De vill veta hur du mår och de gör allt för att faktiskt finnas där.
Riktiga vänner vill förstå dig , inte dömma dig.❤

Kommentera