Vilka kläder du har på dig spelar ingen roll!

När jag gick i grundskolan så var det många tjejer i årskursen över mig som jag såg upp till. Eller såg upp till? Jag tyckte dem hade skit snygga kläder och jag ville givetvis ha liknande. Det var tights och kjol, mjukisbrallor och ett tight linne. Det var uppenbarligen mode på den tiden. Ett linne som var lite kortare så man såg lite av magen.

Mjukisbrallorna var oftast sådana vi fått genom fotbollen eller liknande. Tänkte att jag vill också gå i sådana kläder, det är ju hur snyggt som helst. Jag gick till skolan i mina RSK byxor som jag hade kvar sen jag själv spelade fotboll, men jag hade min guns n roses tröja istället för ett linne. Jag tyckte det var hur snyggt som helst. En av tjejerna som alltid hade så snygga kläder på sig kom fram till mig och frågade ”Ska du på gympa eller” . Uppenbarligen såg det ut som jag skulle det, jag svarade ”Nej” och jag möts av ett skratt och ”Det ser då ut som det”. Jag tror jag vart ganska ledsen , jag grät inte men inombords brast jag.

Några dagar efter det så drog jag på mig ett par tights och en lite längre kjol för jag hade ingen kort ren. Jag kände mig fin och fick till och med beröm av min mamma att jag faktiskt använde kjolen. Denna gång var det ingen elev som komenterade det jag hade på mig, det var en av mina lärareVad har du på dig egentligen?” Hon fick inget svar av mig, jag bara gick därifrån. Hon tittade på mig som att jag var en påskkärring eller något.

När jag kom hem den dagen så tänkte jag för mig själv ” Varför ska andra påpeka vad jag väljer att ha för kläder på mig, om jag känner mig fin så är det upp till mig” Jag minns detta så väl och jag tror jag gör det för att det var den dagen jag vågade mig på att använda mina rock roll kläder som jag kallade det. Trasiga jeans, nitbälte med kedjor, bandana, trasiga strumpbyxor och kjol. Min bror kallade mig punkare och sa att jag såg förjävlig ut, men jag brydde mig inte. Sen ska väll storebröder vara lite ”elaka” mot sina småsyskon? Syskonkärlek kallas det

Vilka slags kläder man har på sig spelar absolut ingen roll. Det är hur du är som person som räknas. Tjejen som frågade mig om jag skulle på gympa var en person som var kaxig mot alla. Hon var nog väldigt osäker i sig själv, jag kan inte se det på något annat vis. Min lärare, ja vad ska man säga där? Hon var inte kvar på skolan länge, men jag tror inte att det hade med hennes kommentar till mig att göra då jag inte berättade det för någon.

Personer som behandlar andra illa far oftast illa själva på ett eller annat vis. Ta aldrig åt dig av vad någon annan tycker och tänker om dig, för det är egentligen ingenting du har med att göra. Det är deras tankar och inte dina. Det är dina egna tankar som räknas och hur du ser på dig själv❤

6 reaktioner till “Vilka kläder du har på dig spelar ingen roll!”

 1. Du har så rätt i det du skriver. Ingen har rätt att bedöma ngn annan efter kläder eller kommentera det överhuvudtaget. Det viktiga är att man klär sig i det man själv trivs i och tycker om och struntar i alla andra.

  Och tro också att den där tjejen egentligen var rätt osäker i sig själv. Och läraren? Hur oproffissionell får man bli!

 2. Haha alltså guuud, kommer verkligen ihåg det där modet! Vi gick också ofta runt i våra mjukisbrallor från fotbollen och innebandyn. Va ju faktiskt jävligt skönt om man ser det så.

  Så synd att man inte kan klistra in en bild eller meme här i kommentarsfältet, har en klockren bild jag skulle velat dela här som stämmer så bra in med din text…

  Men jag håller med dig, himla bra inlägg och tack för att du delar med dig!! Kram ♡

 3. Så sant. Så försöker jag tänka när jag får kommentarer….att det bara är svundsjuka/osäkerhet. Har senast fått kommentarer av en kollega att jag är i kris för att jag försöker jobba som influencer. Att jag är i 40-års krisen för att jag vill ta modellaktiga kort, sen spydde hon ur sig att då skulle hon bli bikinimodell. Ja varsegod tänkte jag. Hon är nog väldigt osäker av sig och jag tror hon känner sig lite ”hotad” av mig typ.
  Bra text i vilket fall ❤

  1. Jag tror också hon känner sig hotad. Hon vågar förmodligen inte gå den vägen hon egentligen vill

Kommentera