Särskilt tandvårds bidrag!

Idag är jag faktiskt glad, sådär oförskämt glad ni vet? Jag skrev för ett tag sedan om att jag skulle ansöka om särskilt tandvårds bidrag för mina mediciner gör mig väldigt torr i munnen. Jag var kontakt med fk för det hade blivit mankimang med sjukintyg etc. Jag trodde det skulle bli så jobbigt allting. Men idag var jag hos tandläkaren och gjorde saliv prov och tandhygienisten goskände det direkt. Jag fick sitta där med öppen mun i en kvart och så skulle jag spotta i ett liten kopp, men på 15 minuter så fick jag inte ut ngt saliv. Sen fick jag sitta och tugga på något som liknande ett tuggummi. Hur som helst.. poängen är att jag inte behöver skicka in något intyg eller ansökan. Allt gick smidigt och det var väll första gången på länge något gick min väg utan trubbel på vägen. Plötsligt händer det.

Nu inväntar jag 4e september då jag ska göra klart min rotfyllning. Dock täcker inte detta bidrag det , men man kan inte få allt eller hur. Bidraget täcker besök hos tandhygienist samt en vanlig undersökning. Jag ser inte fram emot att betala 4500 spänn för att fixa tanden, men jag ska ha tänderna i bra många år till så det är en fin investering på det viset. ☺

10 reaktioner till “Särskilt tandvårds bidrag!”

  1. Så skönt att du fick den hjälpen, som blivande tansköterska hade jag blivit riktigt irriterand om du inte hade fått hjälpen. Skönt att det löste sig 🙂

Kommentera