Viktor sprider budskapet om epilepsi

Dagens gästinlägg är skrivet av Viktor. Han berättar och sprider kunskap och budskapet om epelepsi.  Tack för att du ville skriva! Besök gärna hans blogg HÄR

Jag heter Viktor Högnäs 26 år gammal, jag blev drabbad av epilepsi i tonåren. Jag lider av diagnosen komplex partiell epilepsi. När jag fick min diagnos fastställd, så hade min depression tagit mig så långt att mitt psykiska mående gick ut över mina förhållanden. Det har varit svårt att leva med epilepsi och samtidigt må dåligt av en depression.

Jag äter väldigt stor dos av min medicin trileptal, 300 mg / tablett. Jag tar 6 tabletter om dagen för att hålla anfallen borta. Jag är glad att i mitt fall så funkar medicineringen som den ska. Men jag lider av biverkningar som jag måste stå ut med, så som förvirring, dubbelseende, mitt närminne har tagit mycket stryk och jag kan inte minnas saker så enkelt tyvärr.

Jag får inte ta körkort för stunden, regeln inom epilepsi att få ett körkortstillstånd för min del är att jag måste vara anfallsfri i 2 år, sedan godkänt av läkaren. Jag har varit anfallsfri i 2 år, kanske till och med mer, men eftersom jag har missbrukat alkohol så kan de inte garantera att jag har varit anfallsfri, därför tog dem ifrån mig mitt körkortstillstånd, sedan måste jag söka nytt för att få godkänt. Men regeln som läkaren sagt till mig är 2 år helt enkelt.

Jag bloggar för att sprida budskap och sprida kunskapen framförallt när det kommer till epilepsi. Jag gick igenom gymnasiet med denna sjukdomen, utan att ha någon nära mig att prata med om just detta. Ingen skulle förstå hur det var att leva så här, möjligen resten av mitt liv. Det handlar inte bara om att jag har epilepsi, epilepsin har utvecklat så många andra plan inom mig, med psykisk ohälsa, rädsla och ständig oro. Jag måste utesluta många saker i livet för att kunna leva normalt, om det nu är att leva normalt. Skolan jag gick gav inte MIG någon information om detta alls, jag levde med ingen kunskap alls om detta och det vill jag inte ska hända någon annan.

Jag hoppas en dag att samhället fokuserar mer på dessa sjukdomar som dem anser som mindre, psykisk ohälsa, epilepsi m.m. Jag vill att vi människor ska ta det på allvar och inte bara lämna en kommentar och gå vidare. Det sätter spår i oss människor som blir utsatta för detta. Det tär på mig att varje dag äta 6 tabletter, det är jobbigt att vara trött varje dag. Det är så mycket mer utöver än bara epilepsi, än själva ordet. Det är så mycket mer som kommer med sjukdomen. Detta är stor del jag bloggar om och även om min psykiska resa i livet, hur jag mått och hur jag mår, med alla de dumdristiga valen jag gjort i mitt liv som skapat den jag är! Men kom ihåg, man är aldrig ensam, även om det ibland känns så. Tillsammans är vi starka!

8 reaktioner till “Viktor sprider budskapet om epilepsi”

  1. Tack för chansen att få dela vidare, det är så viktigt att vi uppmärksammar sjukdomar som dessa, även psykisk ohälsa och andra sjukdomar som är ”mindre” i samhället!
    Tack så mycket!

  2. Så tråkigt att så många saknar så mycket kunskap, och inte är intresserad av att ta till sig av den som finns. För mig är det här inget konstigt alls, då jag stöter på det väldigt ofta på mitt jobb.

Kommentera