Det här med samarbeten

Jag tycker det är så himla svårt det här med sammarbeten med företag. Jag får en del förslag men har tackat nej till det mesta. För en tid sedan så tackade jag ja till ett samarbete med Brothers and sisters . Det är en webbshop som säljer superfina smycken och de har väll kanske inte det bästa upplägget kring samarbeten. Men som sagt jag tackade ja. Varje gång jag gör reklam för företaget så gör jag fått någon form av skit av följare/läsare för jag valt att samarbeta med dem. Det kommer meddelanden som ”Du är ju helt slut som valde att tacka ja, du vinner ingenting på detta och får ju inte in några pengar”

Är det någon som tänkt på att jag kanske vill ha det så? Med tanke på att jag är långtidssjukskriven så får jag INTE tjäna pengar vid sidan av! Gör jag det så skulle allt gå käpprätt åt helvette och det vill jag inte. Det är upp till mig och absolut INGEN ANNAN vilka företag jag eventuellt samarbetar med. Att komma med elaka medelanden säger mer om de personerna än mig. Men vi är vuxna människor och jag hade önskat att ALLA tillät varandra att göra ett eget val. Hade jag gått efter vad andra tyckte jag skulle göra hela tiden så hade jag inte varit den jag är idag. Mig själv med andra ord.

Bara för att göra det gär inlägget mer störande för de som givit mig skit så tänkte jag berätta att om ni handlar hos Brothers and sisters och uppger nordengrim87 i kassan så får ni 30% rabatt på er order😉 passa på nu när de har rea😘

15 reaktioner till “Det här med samarbeten”

 1. Det är upp till var och en om man vill samarbeta med företag. Det viktigaste att man tycker det är rätt själv. Samt att allt går rätt till..

  Keep it up

 2. Jag tycker att det är lite både och det där. Jag förstår att det är frustrerande för dem som försöker att livnära sig på det här som yrke när företagen får igenom sina ”oseriösa” (förstå mig rätt) förslag och därmed inte är villiga att betala för tiden som man lägger ner. Det kommer sig nog mycket av att jag själv driver skönhetssalong och blir frustrerad på dem som sitter hemma och gör naglar/fransar svart och kan ta ut betydligt lägre priser.

  Samtidigt, om jag blir erbjuden rabatt på en produkt som jag egentligen skulle kunna tänka mig att köpa till fullpris och med all sannolikhet ändå hade lagt ut bilder på när jag fått det… Absolut hade jag haft svårt för att tacka nej till den dealen.

  Oavsett finns det ingen anledning att vara otrevlig eller ge någon skit för de valen som man gör. Argumentera och fråga kan man såklart göra, men absolut inte gå till attack, dumförklara eller på något annat vis trycka ner någon.

  1. Jag förstår också att det är frustrerande för dem som försöker livnära sig på detta. Jag tror säkerligen även jag varit lika frustrerad över det som jag är över att få elaka ord och öknamn för jag valt att tacka ja till detta. Jag älskar smycken och köper det rätt ofta därav va denna deal ändå helt ok för min del. Sen är jag väl medveten om att det gynnar dem mer än mig. Jag tror helt ärligt inte att någon skulle använda min kod iallafall. Sen att jag har en större rabattkod än vad jag ger ut gynnar ju mig på det viset.

 3. Jag håller med Anna i detta. Tycker både ock. Jag blir lite sur på företagen som vill erbjuda rabatter som betalning när andra betalar stora summor pengar och när vissa influencers vill livnära sig på att vara bloggare ex. Hade vart så mycket bättre om alla företag hade samarbetat på samma sätt men det går ju inte. Alla har inte samma förutsättningar, precis som du skriver gällande din sjukskrivning osv.
  Jag har den förutsättningen att jag kan tjäna en slant på sidan av min A-kassa och gör gärna det och din förutsättning ser annorlunda ut och vill du gärna göra samarbeten är ju dessa bra för just dig.
  Men som Anna skriver är det frustrerande när såna här förslag går igenom.
  Jag vågar inte tacka ja till såna förslag för jag är så rädd för all skit som kan komma från läsare .. men om rätt företag ger mig rabatt på en vara jag ändå hade tänkt köpa så hade det vart svårt att tacka nej.

  Visst att man får tycka som man vill och att man inte alltid håller med och kanske tycker man är dum om man tackar ja till ett sådant förslag men alla är vi människor och oavsett så har man inte rätten på sin sida att trycka ner en annan person för sina val. Ibland kan det vara bloggares första samarbeten och är så glada över att företag har vänt sig till dom och de är uppspelta över samarbetet och om man då förklarar för dom med bra argument om varför man egentligen inte borde tacka ja så är det ju ännu bättre än att påstå att dom är blåsta i huvudet.

  Jag reagerade när jag såg ditt samarbete för jag visste ju vad dom höll på med men samtidigt är det faktiskt upp till dig att göra vad du känner för. Sen är jag ingen storbloggare och tjänar inga pengar på min blogg så egentligen bryr jag mig för lite om det där.

  1. Jag vet ju nu i efterhand att detta inte var världens bästa deal, men samtidigt så älskar jag smycken och köper det relativt ofta. Att det stör stora influencers och bloggare att jag tagit detta samarbete kan jag förstå också. Jag stör mig på att de livnär sig på sina bloggar och sociala medier för att jag inte kan. Men jag skulle aldrig sitta och kalla dem elaka saker för den sakens skull!

 4. Fick med erbjudande av dem, första gången någon frågar :O Men vet inte hur jag ska göra, inte så insatt i det nämligen. Hur allt funkar. Allt bra med dig? (svara gärna på bloggen så jag ser, missar lätt annars) Kram

 5. Saken är den att det du kallar ”Samarbeten” är inga samarbeten och du sänker ALLA influensers/bloggares rykte genom att inte ta betalt för ett arbete du utför vilket gör att stora företag inte känner att dom behöver betala oss som faktiskt jobbar med detta som sitt stadiga arbete det är en av anledningarna till att inte göra samarbeten mot produkter. Numer två är att DU måste betala skatt på dessa produkter du tar emot från företag då det klassas som din ”betalning” så med andra ord ska du betala skatt för ett arbete du inte tjänar en krona på? Är det verkligen lika ”kul” då?

  Så fortsätt gärna med dina s.ka samarbeten men glöm inte att betala skatt för det är olagligt att arbeta svart! 👍🏻

  1. Som jag skrivit i kommentars fältet ovan så förstår jag att det känns frustrerande för er som livnär er på detta. Men jag valde att kalla det samarbete för att jag ser det så. Sen är jag väl medveten om att jag behöver skatta för både produkter och pengar. Så jävla bakom flötet är jag inte. Jag respekterar er som livnär er på sånt här så länge jag själv blir det för mitt val. Vilket jag inte blivit. Det är inte trevligt att bli kallad ”korkad, fittnylle idiot och blåst” för att jag tackade ja till detta.

   Ja men det är en bra grej. Jag fokuserar på mina så kallade sammarbeten så kan du fokusera på att fortsätta livnära dig på detta och leva ditt liv så lever jag mitt😍

 6. Milde tid! Använder folk så elaka ord om någon bara för att dom inte tycker likadant om saker… Jisses! Den som är vuxen nog att göra ett jobb, ta betalt och skatta på inkomsten borde väl också kunna uttrycka sig civiliserat mot andra människor vars åsikter man inte delar…

 7. Förstår de som reagerar negativt då många jobbat hårt för att få det här yrket accepterat. Däremot är det ALDRIG ok att kalla någon för de saker du beskrev här.

 8. Starkt av dig att stå upp för det du vill! Det är ju din blogg så du borde få göra vad du vill! Jag har också märkt av att folk inte gillar sponsrade inlägg men tror mest det beror på att det är ”reklam” och att folk inte litar till 100% på att man faktiskt gillar företaget eller om det bara är för att tjäna pengar. Men som sagt, det är ju så bloggare tjänar pengar idag. Din situation ser ju lite annorlunda ut men det borde ju bara betyda att du faktiskt gillar det du sponsrar. Hoppas du får en bra dag! 🙂 // Petra Elisabeth

 9. Helt galet att det finns så mycket människor som vill och orkar lägga energi på att lägga sig i vad andra gör och inte gör. Kör ditt race! Det är bara du som vet vad som är bäst för dig. <3

Kommentera