Jag avskyr min impulsivitet

Min inspiration för att skriva har varit som bortblåst de senaste dagarna. Mitt mående har verkligen inte varit på topp. Därför har det ekeat tomt här inne, och jag har alltid sagt att jag inte tänker tvinga mig själv till att skriva.. Det blir sällan bra då.

Under de här dagarna så har jag äntligen fått duscha och tvätta lite kläder. Nu när det regnat så är trycket bättre.

Vi har umgåtts en hel del med Mickes föräldrar och ätit en del goda middagar tillsammans. Har varit trevligt faktiskt. De vet hur jag har haft det de senaste dagarna så de har låtit mig sitta i tysnad och inte tvungat mig till att ens delta i en konversation. Givetvis har jag deltagit men inte på samma nivå som jag brukar.

När jag inte är på topp så blir jag väldigt impulsiv och gör saker utan att tänka efter, så jag kan få må bra för stunden. Det kan va allt från att slösa pengar på kläder till online casino. Det sistnämnda är något riktigt jävligt. Det ligger en släng av spelberoende i släkten och ibland undrar jag tamejtusan om även jag har det. Spelar lite varje månad trots att jag kanske bara har 400 spänn på kontot. Det känns bra i stunden men när det är slut på spelkontot så kommer paniken och jag vill gensat sätta in mer. Idag stoppade jag faktiskt mig själv och satte inte in mer efter jag spelat för 500. Dock känner jag mig fruktansvärt jävla dum. Det var inte mina sista pengar men det ekar onekligen tomt nu och det är lång tid kvar tills jag får pengar igen. Varför kan jag inte stoppa mig själv i tid? Menar så fort tanken kommer ? Det är väldigt svårt för mig att bara vifta bort det.

Jag kämpar dagligen med min impulsivitet och har fått tips och råd från psykiatrin. Dock så är jag inte så bra på att följa råden och får därav faktiskt skylla mig själv.

Är du impulsiv på ett negativt sätt? Hur hanterar du det?

8 reaktioner till “Jag avskyr min impulsivitet”

 1. Jag kämpar också med det där! När jag mår dåligt vill jag gärna äta godis och tar gärna till massa sött för att det gör mig gott just för stunden. Tröstäter liksom! Nu är det inte lika ofta som tur är, försöker ta till en morot eller två vid såna tillfällen eller glas mjölk har hjälpt!
  Jag är så glad att jag aldrig haft suget att spela på det där sättet. Jag gillar att spela på bingo, skraplotter, på enarmbade banditer på båtar och sånt men jag bestämmer alltid en summa jag får spela för, framför allt på båtarna.. Så tar jag ut den summan jag godkänt och tar den slut på 30 minuter får jag helt enkelt skylla mig själv som inte spelade lite då och då!

  Jag vet hur jobbigt det är när man har ett form av beroende och impulserna styr att man gör saker man inte borde. Men man mår bra i stunden och sedan är det bara svart. Men försök att tänka på att de där 400-500 kr hade du kunnat göra så mycket annat skojigt för… Åka och träffa en vän, köpa ett klädesplagg, äta på restaurang, osv =) Det kanske gör det lättare att motstå?

 2. Det känns som ett väldigt viktigt steg att vara medveten om problemet. Så länge du inte är det så är det ju störtomöjligt att göra någonting åt det. Jag kan också vara lite sådär i perioder, att jag agerar på impuls och ångrar det lite efteråt. Nu är det inte något stort problem, då det händer sällan, men när jag är på väg att göra någonting onödigt impulsivt försöker jag att tänka på hur det kändes sist och fråga mig om det är värt det. Önskar att jag hade bättre tips att ge.

 3. Jag är ganska så tvärt om faktiskt, jag tänker gärna efter flertalet gånger innan jag gör någonting och ibland kan jag till och med tänka så mycket så det blir för sent för att göra det jag funderade på☺️

 4. Stark du är som delar med dig vännen, precis som jag sa till dig i telefon när vi pratade om detta. Ett stort steg att erkänna vad man har gjort, bara det är en bra bit på vägen. Kram

 5. Åh, vad jobbigt det låter. Jag har faktiskt aldrig haft liknande problem trots att jag kämpar med ångest och dylikt. Men som Anna skriver ovan – att vara medveten om sina problem är ju alltid en BRA och god start. <3

 6. Att du erkänner och är medveten om problemet är både starkt och en bra bit på vägen! Jag tror på dig, du kommer tids nog att kunna motstå <3

 7. Jag kan vara väldigt impulsiv när jag inte mår bra och då kan jag köpa något gott jag är sugen på, tröstätning har jag haft ett bra tag. Det är som att det inte går att behärska sig, det känns bra för juts stunden men efteråt kommer ångesten. <3

 8. Att erkänna något, bl.a. ett problem som du gör här är väldigt starkt gjort! Ta hand om dig! Det är en bra inställning att inte tvinga sig till att skriva, det gör inte jag heller. Så blir inte så mycket när jag väl mår dåligt!

Kommentera