I Ärlighetens Namn # 3 -Vilka prestationer är jag mest stolt över?

Denna prestation är Marica mest stolt över. Vill ni veta vilken prestation jag är mest stolt över? Kika då in hos frökenrödlök
Jag är väldigt stolt över att jag klarade av skolan trots all den mobbning jag fick utstå.
Att varje dag gå med en klump i magen och oro över vad som skulle ske, vad jag skulle få höra och hur många som skulle skratta åt mig.
När jag vaknade på morgonen mådde jag så dåligt att jag många gånger stannade hemma, jag vågade inte gå till skolan i rädsla för vad som skulle komma.
När inte ens lärarna fanns att ställa sig bakom så kände jag mig ganska ensam och tro det eller ej, ganska liten. När vuxna människor som studerat till lärare för att lära barn hur man räknar matte, uttalar engelska ord, lagar lite mat inte vågar stötta och hjälpa. När de vuxna finns där för att visa hur man skall uppföra sig, själva inte kan finnas nära.

Att jag skolkade ibland fanns det som sagt anledning till och jag kan väl ångra att jag gjorde det vissa av gångerna för jag tror att jag hade lärt mig mer av undervisningen då men hur lätt är det egentligen att lära sig när ens klasskamrater skriver elaka lappar, skriker åt en och gör att man inte får en arbetsro som krävs? Jag gick dock igenom alla åren i skolan och när jag gick ur nian var planen att jag skulle, tillsammans med två killar (de var för det mesta tjejerna i klassen som var elaka, några killar kände jag sedan innan och kunde vara med ibland) sjunga en låt på skolavslutningen. Killarna hoppade dock av och jag var nära på att göra det jag med men kände att ”Nu fan skall jag visa alla att även om jag genomgått alla dessa år med kränkande behandling, fula ord och en enorm ångest lyckats ta mig igenom” Jag ville visa alla att det inte går att trycka ner mig hur långt som helst för jag reser mig och jag gör det bra. Min lärare tyckte först det var en bra idè men ett tag innan ljög hon och sa att schemat var fullt så jag kunde inte uppträda, grejen var bara den att lärarna hade fått sätta ihop ett eget nummer för att det tydligen hade haft en lucka i programmet. Men men, kanske tur i oturen dårå! Men känslan i alla fall.

Så, prestationen att genomföra min skolgång med i alla fall de flesta G och något VG och MVG och visa mina mobbare att jag ÄR bra är nog den jag är mest stolt över.

Kommentera