I Ärlighetens Namn # 8 – Vilket är mitt perfekta jag?

 

Då var det tisdag och dags för I Ärlighetens Namn som jag har tillsammans med Frökenrödlök

Nedan svarar Marica på frågan om sitt perfekta jag. Som vanligt finner ni mitt svar! Inne på hennes blogg!

 

Vilket är mitt perfekta jag? Vad betyder det för mig att vara mitt högsta jag?

Finns det verkligen ett perfekt jag? Alltid finns det något vi eftersträvar och önskar, något vi inte riktigt kan nå. Man kanske känner sig perfekt men är man det?
Jag kommer aldrig nå ett perfekt jag, det vet jag. Och jag tror inte riktigt jag vill det heller men jag vill komma högre upp. Jag vet att jag kan men frågan är om jag orkar. Ibland känns det som att det räcker att det är som det är men jag vet ju att jag vill så mycket mer.

Skulle ett perfekt jag finnas skulle psykisk ohälsa inte vara en sjukdom. Det tror jag inte.
Men det är sådant vi inte kan styra över riktigt. Jag önskar att vi alla slapp ångest och jobbiga tankar, att alla kunde tycka om sig själva för den dom är. Att alla förstår hur viktiga vi är för världen, för varandra, för oss själva.
Hade mitt perfekta jag funnits hade jag inte mått som jag gör ibland, jag skulle inte känna som jag gör, jag skulle inte vara så envis, jag skulle inte vara så känslig på det viset jag är.
Ja, det är en önskan men frågan är om man nånsin kommer dit – frågan är om det då är jag!

Vad tror du? Finns det perfekta jaget?

En kommentar till “I Ärlighetens Namn # 8 – Vilket är mitt perfekta jag?”

Kommentera