Hur vill du representera dig själv?

Jag satt och kollade igenom gamla inlägg här på bloggen igår och hittade ett som fortfarande är relevant. Det är alltid relevant och kommer alltid att vara. Så jag tänkte att jag postar det igen så ni som är nya här också får ta del av det!

När jag är så pass deprimerad och fylld av ångest så är jag expert på att vara elak mot mig själv. Jag har tankar som att jag inte duger som jag är, att jag är tjock,att jag inte klarar av ett skit , att jag ser ut som skit. Jag tror det är väldigt vanligt att personer med psykisk ohälsa gör på det här sättet. Säkerligen personer som inte lider av det heller. Men en tanke slog mig häromdagen. Så som man pratar om sig själv när man inte mår så bra. Är det något du skulle kunna säga till din bästa vän? Alla elaka ord du kastar på dig själv, skulle du kunna säga det till en vän? “Fan va du är värdelös” Jag personligen skulle aldrig kunna göra det. Tänk om man skulle prata till sina vänner och familj som man gör till sig själv? Vad fel det skulle bli. Det jag försöker komma fram till är att det är viktigt att vara snäll mot sig själv, hur djupt nere i skiten man än är. Tro mig jag vet att det är svårt.

Vartenda ord som kommer ur din mun representerar dig. Även de elaka orden om dig själv. Så hur vill du representera dig själv? Som en elak jävel eller en snäll jävel? Som jag skrev innan så vet jag att det är svårt att vara snäll mot sig själv. Men varför ska det vara så svårt när man är snäll mot sin omgivning?

14 reaktioner till “Hur vill du representera dig själv?”

  1. Hej

    Det onda jag säger om mig själv är en reflektion av det jag alltför många gånger fått höra av andra. Till slut, efter många års kämpande så orkar man inte så mycket mer och man får inse att jag inte klarar av det vardagliga, jag är nog inte så bra. Har man hört de hårda orden, hatet och mobbingen så nöts det in.
    Jag trodde att jag var bra tills andra sa annat, lite så. ❤️

  2. Förr tänkte jag precis som du skriver väldig mycket elaka tankar, både om mig själv och andra. När jag vuxit upp och mognat lite mer så inser jag själv att så fort en sådan tanke är på väg är det bara att vända håll och bestämma sig för att inte tänka den tanken. Jag vet ju själv att det bara skadar mig genom att tänka de tankarna och väljer därför att inte tänka dem☺️

  3. Man ser så mycket bra i andra i ens omgivning och i djupa stunder så glömmer man bort vad man själv är bra på. Man borde bli bättre på att peppa sig själv i dom stunderna 🙂

  4. Så viktigt att tänka på att man måste ge sig själv ”cred”, istället för att bara ge andra cred. När man mår som man mår, så är det så svårt att verkligen bara ge sig något positivt, men man måste försöka! :/

  5. Det är viktigt det du skriver, men som jag berättade för dig häromdagen så har jag jättesvårt för det där.. Jag sårar mig själv jämt för att inte nån annan skall göra det. Jag vill vara först för att det gör inte lika ont när jag sårar som när nån annan gör det.

  6. Jag har tänkt på exakt det där så otroligt många gånger. Man skulle ALDRIG någonsin vara så elak mot en annan människa som man är mot sig själv. Och det är så ologiskt för egentligen är man ju den absolut viktigaste personen i sitt eget liv. Den person som man borde värna allra mest om.

Kommentera