Så påverkades vi av stormen Alfrida!

Natten till i onsdags så slog stormen till rejält här hemma.. Vi fick strömavbrott vilket vi brukar få när det stormar, vi trodde givetvis det skulle komma tillbaks väldigt snabbt. När micke åkte till jobbet så låg det 6 granar på backen som han och några grannar fick lov att såga sönder så de kunde komma iväg till jobbet. Under dagen så vart det ju givetvis kallare och kallare inne hos både oss och svärföräldrarna, så vi tände massa ljus och spelade lite spel. När det var dags att sova hade strömmen fortfarande inte kommit tillbaks. Så vi sov i 6 grader med kläderna på, så himla kallt. Det var minst lika kallt morgonen därpå då vi fortfarande var strömlösa, så vi bestämde oss för att åka iväg till rimbo för att äta mat och ladda telefonerna. De var så otroligt snälla mot oss på restaurangen, , vi fick extra mkt mat utan extra kostnad, de drog fram ett element och ställde det precis brevud oss samt så fick vi ladda telefonerna. Jag tror vi satt där i 2 timmar innan vi begav oss hem.

Jag vart så förbannad att strömmen inte var tillbaks, vi hade inte ens vatten i kran. Vi bestämde oss allihopa för att ra in på hotell i vallentuna. Ingen av oss ville sova en natt till i kylan. När vi kom dit så var det så ostrukturerat, det fanns ingen i receptionen som gav oss nycklar till rummen osv. Det ordnade till sig som tur var men jag var så irriterad. Väl inne i rummet så hade vi 25 grader och vi kunde ta oss en varm dusch. Under natten vart det varmare och varmare då det var max på elementet😂  Vi sänkte och sänkte men det hjälpte inte. Så ja vi svettades hela natten. Aldrig är man nöjd hörrni.

Strömmen hade tydligen kommit tillbaks precis samma timme vi lagt oss i sängen på hotellet. Jag var så glad att få komma hem till ett varmt hus. Tji fick jag😂 Micke hade råkat dra ur sladden till vårat element när han skulle ladda telefonen samma natt strömmen gick😂 Så jag fick slå i gång element och knata in till svärföräldrarna som hade värme.

Jag har lärt mig en sak av den här situationen, jag behöver inte Internet eller hålla på med mina sociala medier varje dag eller timme för timme. Att vara utan det i två dagar gjorde faktiskt ganska gott för själen.

Vart ni påverkade av Alfrida? 

40 reaktioner till “Så påverkades vi av stormen Alfrida!”

 1. Hej usch vad jobbigt att strömmen gick att ni fick sova med kläderna på för de va så kallt hoppas strömmen kommer tillbaka snart ☺️☺️Ha en fortsatt fin dag vi var inte påverkad av alfrida☺️☺️

 2. Vad jobbigt det låter :/ Hemskt att ha så kallt hemma :/ Najs att dom var så snälla på restaurangen och vilken tur att elen är tillbaka nu 🙂 Så typiskt att han hade dragit ur elementet. Vi har inte märkt av nåt alls 🙂

 3. Så tråkigt för er, vi hade strömavbrott flera dygn i taget när jag var mindre, minns så hemskt det var 🙁
  Nu har vi klarat oss bra tack och lov!

 4. Oj vad ni påverkades av denna storm. Vi gjorde inte det mer än att det var lite svårt att sova i 2 nätter pga läten.
  Jag har inte upplevt strömavbrott mer än 3-4h. Vad gulliga de var på restaurangen. Komiskt att det istället var svettigt på hotellet. Det är ju lika jobbigt det 😉 Slutet gott iaf!

 5. Haha jag hörde inte ens att vinden tjöt här.. :p Jag kunde sova ostört (men det kanske också beror på min hörselskada?). Det jag vet är att min make inte riktigt kunde stänga balkongdörren obehindrat utan det var verkligen att HÅLLA I handtaget.

 6. Västerås ligger så himla skyddat från alla stormar som blåser förbi. Nog för att bildörren blåste igen i mitt ansikte och all tvätt jag skulle ha med mig in på jobbet igen blåste ut över hela parkeringen, men värre än så blev det inte. Vi har pratat en hel del om hur lätt vi blir strandsatta här i Sverige, och hur ovana man är vid strömavbrott och annat. Glad att ni klarade er bra trots allt, fick mig ännu en tankeställare av att läsa det här inlägget.

 7. Så otäckt med storm och så jobbigt att bli av med strömmen. Vid sådana här katastrofer (om man kan kalla detta för det), märker man hur beroende man är av vatten och ström.

 8. Men vad jobbigt att det tar sån tid för att strömmen ska komma tillbaka! Lite dumt att man ska behöva betala hotell bara för att inget fungerar hemma 🙁 haha kul att ni svettades istället, kan tänka mig att ni längtade till kylan då haha! Personligen fryser jag hellre och kan ta av mig om det blir varmt än att svettas.. För då får man panik när man inte kan ta av sig mer.
  Kan tänka mig att det var skönt att vara utan internet ett tag! Vi har inte påverkats alls av stormen, knappt märkt att det vart något även fast den vart hos oss.

 9. Så jobbigt att stormen ställde till så mycket för er. När man ser alla träd som har blåst ner så inser man att stormen inte är och leka med. Jobbigt att ni hade strömavbrott så länge.

 10. Men oj, som det kan gå! Då uppskattar man rätt temperatur extra mycket sen! Kan tänka mig att det är väldigt nyttigt med en ofrivillig paus från sociala medier emellanåt.

 11. Hehe hotellpersonalen tänkte väl att nu ska de minsann få värme, =D, hehe ja ett mellanting vore ju perfket. Borde ju gått att sänka, men vissa är ju centralstyrda i värmen så det är förinställt

 12. Jag kan faktiskt tänka mig att det var skönt utan internet och liknande, säkert ännu skönare under bättre omständigheter haha. Vi blev inte påverkade av stormen mer än det vi såg ute, men har hört att det var många som fått strömavbrott :/

 13. MEN fy vad hemskt att sova i den kylan och att stormen drabbade er så hårt. Skönt att bo på hotell dock och mysa. det är en anledning till att jag är glad att jag bor i Stockholm nu, här i stan finns de knappt några träd som kan blåsa ner, hahah <3 Kram

 14. När strömmen går är min första tanke ”Fan, vad skall jag nu göra när jag inte kan hålla på med datorn (om den inte är laddad och batteriet tar slut) och inte kolla på tv”… Haha! Så sjukt beroende jag är. Tänker inte på att maten i kyl och frys påverkas, att man inte har hur mycket vatten som helst och att värmen försvinner. Jag förstår att ni valde att ta in på hotell för en natt och tur att strömmen inte var borta ännu längre =)

 15. men så trist att ni påverkades så av stormen :/ Men skönt att ni kunde ta in på ett hotell och ta en varm dusch och sova varmt…. Trist när personalen inte finns där och man måste stå o vänta så 🙁
  vi påverkades inget alls faktiskt, vi va ute och gick i stormen och inte från efteråt insåg vi att vi hade kunnat få något på oss, så vi hade tur 💜

 16. Vi klarade oss från strömavbrott. Men hos grannar lite längre bort på gatan blåste studsmattan i väg och ute möbler. Jag hade svårt att sova för jag tycker det är otäckt med vinden ibland

Kommentera