Godis är inte mat!

I flera månader så har jag stört mig på snickers reklamen som går på tv. Ni vet den här där de säger något i stil med ”You are not you when you are hungry”. Stör mig inte på den meningen direkt, men de att de ger någon en snickers när man är hungrig?

Sist jag kollade så bör man äta mat när man är hungrig, inte godis? Snickers är inte mat utan godis som jag skrev innan. Tänker på de att om det är barn som ser den reklamen och går och ber om en snickers för att stilla hungern. Det är ju upp till föräldrarna hur de vill göra i det hänseendet, jag hoppas att barnen då eventuellt får förklarat för sig att när man är hungrig så bör man äta någon form av mat istället.

Sen är ju inte andras val upp till mig. Men det sänder ut helt fel signaler. Jag skulle aldrig stoppa i mig en snickers när jag är hungrig, men jag kan erkänna att jag blir en helt annan människa när jag är hungrig och inte får mat. En riktig jävla bitch blir jag och det är väl inte så jättetrevligt att umgås med mig just då 😂

Så nu undrar jag givetvis hur ni ser på det här? Överreagerar jag?

10 reaktioner till “Godis är inte mat!”

  1. Jag håller faktiskt med dig och tyvärr vet jag några föräldrar som låter sina barn äta godis när dom är hungriga.Här hemma äter vi bara mat när vi är hungriga och inget annat.Godis äter vi på lördagarna efter lite mat i magen

  2. Jag skulle aldrig ge mina barn godis om drar hungriga, däremot har jag själv gjort de när jag jobbat och inte hunnit äta just nu! Inte bra men ibland blev det så iaf!

  3. Håller helt med dig, men de vill ju marknadsföra för att man ska ta en sån när man är hungrig. Själv äter jag inte mjölk så slipper tänka på sånt hahah!

  4. Håller med dig helt. Såna stora företag borde ta lite mer socialt ansvar, särskilt när de kör reklam på sändningstid då barn kollar på tv. Jag gillar inte Snickers så jag blev lite extra arg av ditt inlägg 😂

  5. Nej då, inte överreagerar du, jag har också tänkt på det. Det finns fler som jag tänker är små otrevlia reklam, även om jag inte kommer på dem nu 😉

  6. Tyvärr skulle håg lätt kunna äta godis när jag är hungrig, det är just nu det beteendet jag försöker förändra eftersom jag vet att det inte är bra! Det äckliga godissugen är för starkt.

Kommentera