Mina 3 bästa tips för att lindra ångest!

Vissa dagar så sköljer ångesten över mig och jag känner mig allt från värdelös till ensam. Trots att jag faktiskt innerst inne vet att jag är allt annat än det. Minns när jag bara lät allt vara och accepterade ångesten och trodde att den aldrig skulle lämna mig i fred, deprisionen tog vid och allt var skit rent ut sagt. Ofta så resulterade detta i svåra panikattacker och jag trodde jag skulle dö. Numera så har jag faktiskt lite knep som gör att ångesten lättar och jag kan hantera den på ett helt annat sätt. Jag tänkte lista några knep jag tar till innan det bryter ut allt för mycket, kanske kan det hjälpa dig också?

1. Har en spellista med mina favoritlåtar på Spotify, det är i rockens tecken och jag blir ofta riktigt glad av att höra dem. En låt som alltid muntrar upp mig är Nothing compares to you med Santa Cruz. Jag har den även in tatuerad på min arm, dels som en hyllning till mina vänner som skrivit den.. Och till min vän Malin som lämnade oss alldeles för tidigt. Men när jag hör låten så tänker jag på alla glada och fina minnen jag har till den. Det brukar hjälpa mig att lindra ångesten. Har du någon favorit låt? Slå gärna på den och fyll din kropp och knopp med endorfiner från de glada minnen du har.

2. Att ta på mig skorna och gå ut på en promenad är så rofyllt för själen. Brukar se till att gå där det är mycket natur och inte ha hörlurar. Jag vill göra fåglarna kvittra, göra vinden blåsa lite lätt I träden. Verkligen känna efter vart jag sätter ner foten, känna marken på riktigt så att säga. Lägger allt lmott fokus på omgivningen och suger in atmosfären. Efter 30 minuters promenad så brukar jag känna mig bättre. Det funkar inte varje gång men iaf 6/10.

3. Ställa mig i duschen och skrubba av mig. Gärna med någon härlig dusch lotion con gör huden len. Står gärna en bra stund och kör i lite hårinpackning, rakar benen om det behövs. Ja det hjälper konstigt nog. När jag är klar och har stängt av kranen så tar jag inte handduken direkt. Jag står en stund och låter vattnet rinna av mig. Föreställer mig att det är ångesten och alla dess tankar som kommer med den som rinner av mig. När jag börjar frysa så sveper jat handduken om mig, men jag torkar mig inte utan låter vattnet sugas in i handduken. Det låter kanske konstigt men det fungerar för mig. Skulle du vilja testa? Prova nästa gång du känner av din ångest.

Detta är verkligen någonting som fungerar för mig, men vi alla är olika så det kan vara så att detta inte är någonting för dig? Jag vill iallafall att dom du testar detta, berätta då för mig hur det gick. Har du kanske några andra tips på lager så är jag idel öra❤️

21 reaktioner till “Mina 3 bästa tips för att lindra ångest!”

  1. Tack för att du delar med dig! För mig funkar det bara att släppa allt och gå ut på en promenad, själv. Bara rensa tankarna och få vara ensam en stund!

  2. Promenader hjälper mig mycket också, men jag vill gärna ha hörlurarna då. Ofta blir det att jag fastnar på en låt på repeat, men just vilken låt varierar mycket. Numera kommer mina ångestperioder så sällan att jag faktiskt inte jobbar så aktivt med att mota bort det, utan låter det komma och passera medan jag reflekterar över vad det är kroppen och sinnet behöver få ur sig.

  3. Verkligen tack för att du delar med dig av detta! De kommer vara till nytta för många, inkl mig. När jag har ångest så bruka jag gå ut och gå, det är typ det enda som hjälper mig. 🙂 <3

  4. Vilka bra tips! Brukar göra alla dessa sakerna faktiskt men har aldrig relaterat till att det hjälper men nu när jag läste så är det precis som du skriver 😊

  5. Promenad hjälper verkligen, kan inte lyssna på musik men jag drömmer när jag går😊. Jag brukar sätta på timer, fem minuter ägnar jag åt mig själv-t.ex borsta tänder och fixa håret, efter fem minuter sätter jag mig i soffan i 10 min och pustar ut, sen fem minuter- bädda sängen och ta fram kläder osv.

  6. Musik kan ibland hjälpa för mig, inte alltid oftast ger de mig mer ångest. Men något som oftast fungerar för mig är antingen att läsa/lyssna på ljudbok eller se en film eller serie. Det hjälper för mig men kanske inte för alla 🙂

  7. Mycket bra tips. Gillar verkligen det där du skrev om med promenaderna. Att ta in allt med alla sinnena. Lyssna, känna och se. Tror stenhårt på det.

  8. Musiken har verkligen hjälpt mig också i mina ångestmoments. Jag skulle aldrig klara av en promenad i de tillståndet men vore ju så bra om det också hade funkat för mig. Promenader ger ju så mycket på flera olika sätt!

  9. vilka bra tips, andas i en fyrkant är något jag tagit till, under panikattac och panikkänslor det är något som brukar hjälpa för mig <3 andas i en fyrkant är en metod då man andas med hjälp av vd som helst som man har i närheten som är fyrkantigt, tv, spegel, data skärm tavla osv. och man andas ut efter en rad andas in efter den andra och går runt runt i andningen kring tex tavlan ända tills det lugnat ner sig 🙂 <3

  10. Jag brukar gå en promis eller gå ut i trädgården när min ångest sköljer över mig. Rofyllt och att vara i rörande funkar bäst för mig.

Kommentera