Framtidsfullmakt

I samarbete med Lavendla

Jag sitter och tänker på min farmor en hel del nuförtiden. Sist jag träffade henne så kom hon inte ihåg mig, men hon var lika tar och trevlig som hon alltid har varit. Som hon var innan hon blev sjuk, ni förstår hon är demens sjuk och bor på ett äldreboende. Har inte träffat henne sedan i somras och så som läget är nu så tror jag faktiskt inte det kommer ske på ett tag. Men hon är på rätt ställe iallafall..

Jag har mycket tankar kring sjukdomen i sig, hur det är att leva med det. Tänk om jag skulle bli sjuk i demens när jag är till åren, undra om det är jobbigt för en eller om man bara gillar läget så att säga. Man vet ju inget annat när man väl är där tror jag.

Det är ju mycket med det praktiska för ens anhöriga om man blir sjuk. Både med ens boende och eventuellt ekonomin.

Jag tror att jag kommer se till att jag har en framtidsfullmakt längre fram.. Så jag får hjälp med allt som har med min ekonomi att göra. Tyvärr kan man aldrig förutse om man kommer bli sjuk eller inte, och om man kommer kunna sköta sin ekonomi och dylikt på egen hand. Det skulle inte vara underlätta för mig utan för mina nära och kära också.

Vet inte riktigt om mina föräldrar har tänkt upprätta en framtidsfullmakt men det är något jag kommer rekoemndera dem att göra.

Hur känner du? Skulle du vilja upprätta en? Du kan läsa mer om det hela här.

En kommentar till “Framtidsfullmakt”

Kommentera